3 leuke skigebieden in Europa: plezier gegarandeerd!

Frans

Voel je de ski- en snowboardkriebels al, maar weet je nog niet precies naar welk oord je deze winter trekt? We helpen je graag op weg met onze top drie.

1.    Les Trois Vallées – Frankrijk

Dit Franse skioord gelegen in de Savoie werd al meermaals bekroond met de titel ‘beste skigebied ter wereld’, en dat is niet zonder reden. Les Trois Vallées bestaat uit de valleien Val Thorens, Méribel, La Tania, Les Menuires en Courchevel en is daarmee het grootste skigebied ter wereld – met maar liefst 600 kilometer aan pistes. Daarnaast vertoef je er op een hoogte van 2.300 meter. De kwaliteit van de sneeuw kan dus alvast niet beter. Het oord biedt de nieuwste infrastructuur, heel wat accommodatiemogelijkheden en uitdagingen voor de ervaren en onervaren skiër of snowboarder.

2.    Kizbühel en Kirchberg – Oostenrijk

In Oostenrijk is het heerlijk skiën en snowboarden in KitzSki, het gebied rond de dorpen Kizbühel en Kirchberg. Het skioord is vooral bekend voor de Streif, de berg die centraal staat tijdens de meest legendarische én gevaarlijke skiwedstrijd: de Hahnenkamm Rennen.

Dit parcours heeft gelukkig ook aan beginners heel wat te bieden. Zij kunnen gebruikmaken van gratis oefenliften, zodat hun liefde voor de skisport zich rustig kan ontwikkelen. Niet onbelangrijk: in Kizbühel en Kirchberg kun je na het sporten genieten van een bruisende après-ski.

3.    Val Gardena – Italië

Ten slotte is er nog de Val Gardena, een Italiaans skigebied in Zuid-Tirol dat deel uitmaakt van de Dolomiti Superski. Het oord bevat ongeveer 1200 kilometer aan pistes en is de droom van elke winterliefhebber. Doe ook zeker een dagtocht rondom het Sella-massief en laat je verwonderen door het prachtige uitzicht. De puntige Dolomieten vervelen echt nooit.

Zorgeloze winterperiode? Allianz!

Een zorgeloze wintervakantie, da’s weten dat je geholpen wordt als er iets gebeurt. Zo vergoedt een reisverzekering van Allianz medische kosten na skiblessures. Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag op weg.