kerstbestemmingen

3 mythische kerstbestemmingen die je bezocht moet hebben

Frans

Ah, Kerstmis. Het is de mooiste tijd van het jaar: gezellig samenkomen met familie, elkaar cadeautjes geven onder de kerstboom en genieten van heerlijk eten. Toch is er een manier om de feesten nóg sprookjesachtiger te maken en dat is door af te reizen naar een van deze mythische kerstbestemmingen. Ho, ho, ho!

De klassieker: Disneyland Parijs

Een beetje cliché misschien, maar toch: er gaat niets boven kerst vieren in een sprookjesdorp vol vrolijke figuren. Disneyland is sowieso al wat kitscherig en met kerst doen ze daar nog een schepje bovenop. Als je dan toch voor die ervaring kiest, kun je maar beter gewoon meteen all-in gaan met de grootste kerstbomen, valse sneeuw en gezellige kerstverlichting.

Zoals in de films: New York City

Je zag de stad al in ontelbare kerstfilms passeren, en daarmee is het meteen de meest filmische kerstbestemming. De stad zou sowieso al op je ‘must visit’-lijstje moeten staan met zijn prachtige skyline en begeesterende sfeer, en met kerst telt dat nog tien keer meer. Shop kerstcadeautjes in de mooi versierde winkels op Fifth Avenue, ga schaatsen in Central Park en dompel je helemaal onder in de kerstsfeer op de kerstmarkt in Bryant Park.

De meest authentieke: Lapland

Vooral fan van kerstmis omwille van de sneeuw en de koude? Dan is Lapland de ideale kerstbestemming voor jou. Het sneeuwt er namelijk sowieso en met een beetje geluk kun je genieten van het prachtige het noorderlicht. Verder kun je er heerlijke sleetochten met husky’s maken en heb je er altijd een prachtige sterrenhemel. Onvergetelijk!

Kun je niet wachten om naar een van deze kerstbestemmingen af te reizen? Sluit dan zeker een goede reisverzekering af voor een zorgeloze trip!