uitstapje zondag

3 originele ideeën voor een uitstapje op zondag

Frans

Heb je zin om deze zondag eens een leuk uitstapje te maken in plaats van de hele dag te Netflixen? Goed idee, alleen is het niet altijd zo eenvoudig om op de proppen te komen met een plan voor een toffe uitstap. Geen inspiratie? Geen nood: hieronder vind je drie originele ideeën!

1. Rommelmarktjes afstruinen

Oké, een rommelmarkt bezoeken op zondag is misschien niet bijster origineel. Maar het is én blijft wel superfijn! Niet alleen is het gezellig, je kunt ook erg mooie spulletjes op de kop tikken tegen scherpe prijzen. Op zoek naar een originele vaas, een nieuwe kapstok of vintage stoelen om je eetkamer helemaal af te maken? Zoek dan een rommelmarkt in de buurt en sla je slag. Heb je kinderen? Geef hun dan elk een paar euro en laat hen zelf iets fijns kopen. Iedereen blij!

2. Schoenen uit op het blotevoetenpad

Vind je wandelen best wel fijn, maar soms ook een beetje saai? Dan is een blotevoetenpad ideaal voor jou! Je maakt een verfrissende wandeling in de natuur én je voelt je extra vrij. Over heel Vlaanderen zijn er tal van blotevoetenpaden terug te vinden. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, kun je volgende week dus gewoon eens een ander pad uitproberen.

3.  Huur een boot

Is wandelen of tussen rommel grasduinen niets voor jou, en ben je niet snel zeeziek? Dan vind je het misschien wel fijn om een bootje te huren. Dat kun je bijvoorbeeld in Gent doen, zodat je de stad eens vanop het water kunt bewonderen. Ook in Oost-Vlaanderen en de West-Vlaamse Leiestreek heb je verschillende bedrijven die boten verhuren.

Klaar om op uitstap te vertrekken met de fiets of de wagen? Vergeet niet om een goede verzekering af te sluiten, zodat je zorgeloos kunt genieten!