bestemmingen Valentijn

3 romantische bestemmingen voor Valentijn die niet cliché zijn

Frans

Wie romantiek zegt, zegt Parijs. Of toch niet? De lichtstad wordt overspoeld door toeristen en is helaas erg duur. Gelukkig zijn er nog genoeg originele bestemmingen om je geliefde mee naartoe te nemen op Valentijn. Deze verrassende reisjes zijn ideaal om jullie liefde weer hoog te doen oplaaien.

1. Sint-Petersburg

Tsaar Alexander II schreef ooit “in Sint-Petersburg sterven grote liefdesverhalen nooit”, en gelijk had hij. Sint-Petersburg ademt romantiek dankzij zijn sprookjesachtige paleizen, prachtige tuinen en rijke geschiedenis. De kleurrijke gebouwen in barokke stijl brengen je meteen in de juiste stemming voor een diner bij kaarslicht in restaurant DOM. In de gouden eeuw van Rusland kwamen bekende schrijvers daar hun glas (of fles) champagne drinken.

2. Verona

Verona, de stad van Roma en Julia is een must-see voor tortelduifjes. Bezoek het beroemde balkon van de twee onfortuinlijke geliefden en hang een slotje met jullie initialen aan de ingangspoort van Casa di Giulietta, het huis van de beroemde familie Dal Capello. Een operavoorstelling in de Arena van Verona wordt vast en zeker het romantische hoogtepunt van jullie reisje. Wanneer het spektakel begint, shitteren duizenden kaarsjes tussen het publiek: een onvergetelijk zicht!

3. Comomeer

Dat de Italianen romantische zielen zijn, wordt meteen duidelijk aan het Comomeer. Geen wonder dat zelfs George Clooney hier al jarenlang een optrekje heeft. De kleine dorpjes in de bergen zijn nog erg authentiek. Aan de oever van het water staan mondaine hotels en villa’s met prachtige rozentuinen, waar je uren in kunt verdwalen. Bovendien is het er een pak minder toeristisch dan aan het overbekende Gardameer. Genoeg rustige plekjes om gezellig met z’n tweeën te ontdekken dus!

Vier je jullie liefde dit jaar in het buitenland op Valentijn? Vergeet dan niet om een goede reisverzekering af te sluiten. Zo kun je met een gerust hart genieten.

Ruben, Productmanager E-commerce - Allianz Assistance

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk in Amsterdam.