treinreizen

3 soorten treinreizen vanuit België

Frans

Reizen met de trein heeft heel wat voordelen. Zo is het niet alleen een duurzame, maar ook een erg ontspannende manier van reizen. Je ervaart geen stress op de luchthaven of achter het stuur, maar kijkt rustig uit het raampje of leest een spannend boek. Of nóg beter: je kruipt ‘s avonds op de nachttrein om ‘s ochtends wakker te worden op je vakantiebestemming. Benieuwd waar de trein je zoal brengt? Volgende treinreizen vanuit Brussel zijn deze zomer alvast de moeite.

1.   Op citytrip naar een hippe hoofdstad

Zin in een reisje waarbij cultuur, gastronomie, shopping en geschiedenis elkaar afwisselen? Dan is een citytrip Amsterdam, Parijs, Londen of Berlijn altijd een goed idee. Die eerste drie bestemmingen bereik je rechtstreeks in amper enkele uren tijd. Op weg naar de Duitse hoofdstad moet je één keer overstappen.

2.   Treinreis naar de Franse zon

Wist je dat je tijdens zomermaanden extra makkelijk op een Franse zonbestemming geraakt? ‘Thalys Zon’ brengt je in juli en augustus elke zaterdag vlot tot in Valence, Avignon, Aix-en-Provence of Marseille. Aangekomen kan je heerlijk genieten van de zon en een idyllische setting – en dat zonder parkeerplaats te moeten zoeken.

3.   Nachttrein naar Wenen of Praag

Sinds januari 2020 kan je vanuit Brussel en Luik twee keer per week met de nachttrein rechtstreeks naar Wenen rijden. Deze romantische muziekstad is zeker een bezoek waard, maar ook voor wie andere delen van Oostenrijk wil bezoeken is deze treinrit de ideale start van je vakantie. Huur ter plaatse een auto en verken Graz, Achensee, Innsbruck, Ötztal, … Vanuit Parijs zijn de mogelijkheden nog iets talrijker: je neemt er de nachttrein naar Venetië, Boedapest of zelfs Moskou. In 2022 wordt er ook een nachtverbinding tussen Brussel en Berlijn en Praag verwacht. Iets om naar uit te kijken!

Tips voor een geslaagde treinreis

  • Pak licht: hoewel je geen rekening moet houden met de grootte van je koffer, zal je waarschijnlijk wel iets vaker met je bagage moeten sleuren. Van de trein naar je hotel of tussen twee overstappen, bijvoorbeeld.
  • Maak je treinrit zo aangenaam mogelijk. Voorzie voldoende snacks, leesvoer en podcasts. Oh, en tijdens een lange treinreis is een nekkussentje ook geen overbodige luxe.
  • Neem je een nachttrein? Zet oordoppen en een slaapmasker dan hoog op je inpaklijstje.
  • Niet alleen wie met de auto reist neemt het best een verzekering. Met een goede tijdelijke reisverzekering, bagageverzekering of annulatieverzekering ben je ook tijdens je treinreis altijd gerust. Een adviseur vertelt je er graag meer over!