3 sportieve vakanties voor getrainde types

Is luieren aan het strand niets voor jou en zoek je een vakantie die helemaal tegemoetkomt aan jouw sportieve levensstijl? Dan heb je de Ventoux ongetwijfeld al beklommen, en wellicht zelfs meer dan eens. Tijd voor grotere uitdagingen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondje kajakken in Costa Rica?

sportieve vakantie

Hiking: sportieve vakantie in de natuur

Noem jezelf geen wandelaar maar een ‘hiker’. Het klinkt wat stoerder, maar in se komt hiking neer op wandelen – het liefst in de ongerepte natuur en meerdere dagen na elkaar. Hiken kan bijzonder intensief zijn, zeker als je jezelf alle luxe ontzegt en je je wandeltochten overdag combineert met slapen in een tentje of een basic berghut. Uitdagende hikingtochten hoef je trouwens eens niet ver te zoeken: de Alpen of een vulkanisch eiland als Tenerife bieden adembenemende uitzichten en uitgestrekte wandelpaden. Heb je wel zin in een sportieve vakantie buiten Europa? Dan kunnen we het hikingwalhalla Tierra del Fuego (Vuurland) aanbevelen, een eilandengroep aan het meest zuidelijke uiteinde van Zuid-Amerika.

Fietsen op een eiland

sportieve vakantie

Als fietsfanaat heb je de bekende Franse kuitenbijters (Ventoux, Alpe d’Huez, …) wellicht al getrotseerd en wil je weleens wat anders ontdekken. Daarvoor zit je goed op het Britse Isle of Wight, dat zich uitdrukkelijk profileert als fietseiland. Wat je daar zoal kunt verwachten? Uitstekende fietswegen, uitgestippelde routes en indrukwekkend natuurschoon. De typisch Britse flair krijg je er zomaar bij.

Voor wie een trip naar de USA plant, is het interessant om te weten dat je in hotel Domestique in South Carolina samen met voormalig profwielrenner George Hincapie op de fiets kunt kruipen …

Doe hier nog meer ideeën op voor een geslaagde fietsvakantie dichtbij of ver weg van huis!

Sportieve vakantie in Costa Rica

Costa Rica heeft alles in huis voor sportievelingen die op zoek zijn naar avontuur. Water staat er vaak centraal: lange kajaktochten en avontuurlijke raftings behoren tot de uitgebreide mogelijkheden. En nadat je een van de indrukwekkende canyons hebt beklommen, kun je uitblazen tijdens een heuse chocoladeworkshop. Die zoete traktatie op het einde heb je dan dubbel en dik verdiend!