3 magnifiques destinations bien cachées de l’Italie

3 verborgen parels om naartoe te reizen in Italië

fr

Zin in een tripje naar de Italiaanse zon, maar níét in de massa’s toeristen en de typische selfies bij de toren van Pisa, David van Michelangelo of de Trevifontein? Gelijk heb je. Soms mag het eens wat anders zijn dan de betreden paden. Ontdek daarom deze drie verborgen parels om naartoe te reizen in Italië!

1.     Leven zoals de locals in Lucca

Wil je Italië beleven als een echte local? Dan moet je in Lucca zijn. Hoewel dit stadje in het noorden van Italië niet erg groot is, valt er toch heel wat te ontdekken. Het is namelijk een van de rijkste steden in Italië waardoor de voormalige Romeinse nederzetting er heel goed onderhouden is gebleven. Zo kun je wandelen en fietsen op de stadsomwalling, staan er honderden kerkjes in Lucca en heb je een heus Romeins amfitheater om te bewonderen. Bovendien is het grootste deel van de stad autovrij, zodat je in alle rust door de pittoreske straatjes kunt kuieren en van het Italiaanse leven kunt proeven.

2.     Het wondermooie San Gimignano

Niet ver van Lucca vind je San Gimignano. Eveneens een pittoresk stadje met een goed bewaarde en autovrije stadskern. San Gimignano is één van de mooiste stadjes in Toscane. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

3.     Terug naar de middeleeuwen in Arezzo

Van dit stadje heb je misschien al gehoord, omdat de film ‘La vita è bella’ er opgenomen werd. Wie de film zag, kan zich dus al inbeelden dat ook Arezzo de moeite waard is om een bezoekje te brengen. Als je de stad echt zoals in de middeleeuwen wil beleven, bezoek je Arezzo het best de laatste zondag van juni of de eerste zondag van september. Dan wordt de prachtige Piazza Grande namelijk omgetoverd tot het strijdtoneel tussen ridders voor het ‘Steekspel der Saracenen’.

Goed verzekerd reizen naar Italïe

Van plan om een van deze prachtige plekken in Italië met je eigen ogen te ontdekken? Vergeet je reisverzekering niet voor een zorgeloze vakantie!