familieweekend

4 handige tips voor een geslaagd familieweekend

Frans

Willen jullie er eens met de hele familie op uit? Daar zal elke generatie van genieten. De kinderen hebben speelkameraadjes en tieners kunnen samen chillen, terwijl hun ouders bijpraten. Trommel de grootouders, broers, zussen, neven en nichten op voor een gezellig familieweekend! Met deze tips wordt het een geslaagd uitje.

1.    Laat 2 familieleden organiseren

Prik een datum die voor iedereen past en spreek een budget af. De verdere planning laat je over aan een tweetal familieleden. Het is namelijk onmogelijk om aan alle persoonlijke wensen te voldoen en zo vermijden jullie eindeloze discussies.

2.    Kies een leuke locatie

Een familieweekend is eigenlijk net een teambuilding. Kies dus een bestemming waar veel te beleven valt. Een afgelegen huisje in de vrije natuur biedt dan wel rust; kinderen zullen er zich snel vervelen. Dan is een vakantiepark een betere optie.

3.    Plan al enkele activiteiten

Niets zo vervelend als discussiëren over waar iedereen zin in heeft. Vul daarom op voorhand het programma al deels in, maar hou rekening met de individuele interesses. Is je neefje bijvoorbeeld allesbehalve een waterrat? Vermijd dan een dagje in een zwemparadijs.

4.    Dwing niemand om mee te doen

Wil een gezin(slid) niet meegaan? Dat is prima. Ook tijdens het weekend zelf dwing je het best niemand om deel te nemen aan een groepsactiviteit. Een wandeling met een mopperende puber is niet erg gezellig, toch? Sommige mensen zijn nu eenmaal liever op zichzelf. Geef elkaar dan ook ruimte.

5.    Bespreek de eetgewoontes

Maak goeie afspraken over jullie eetgewoontes. Geef je neefjes en nichtjes geen snoepjes, koeken of suikerrijke desserts als je weet dat hun ouders dat liever niet hebben. Een gezondere fruitsla kan dan spanningen voorkomen. Bespreek vooraf ook of jullie met z’n allen op restaurant gaan of zelf koken.

Neem Allianz mee op familieweekend

Heb je zin gekregen in een gezellig, maar vooral levendig familieweekend? Met onze tips zijn jullie alvast goed voorbereid. Denk zeker ook aan een reisverzekering of annulatieverzekering, zodat jullie volop kunnen genieten!