citytrip

4 tips voor een verrassende citytrip in het najaar

Frans

Nog nooit was de Indian summer zo warm als dit jaar. Misschien wil je nog een laatste keer genieten van het mooie weer en eropuit trekken voor een korte citytrip in het najaar? Door de coronacrisis kun je het helaas niet erg ver weg gaan zoeken, maar ook dichter bij huis kun je uiteraard lekker relaxen.

1.   Namen

Laat ons eerst even een kijkje nemen over de taalgrens. Heel wat Vlamingen vergeten Namen als ze plannen maken voor een citytrip. Toch is het dé stad als je wil ontspannen in Wallonië. Namen ligt dicht bij de Ardennen, maar heeft ook heel wat gezelligheid te bieden. In de stad vind je tal van prachtige gebouwen, zoals de bekende Citadel.

2.   Kortrijk

Op citytrip naar Kortrijk? Welja, waarom niet? Deze stad staat bij toeristen misschien niet zo hoog aangeschreven als Gent, Antwerpen of Brugge, maar heeft toch heel wat te bieden. Zo zijn het Belfort, de Broeltorens en het Begijnhof zeker een bezoekje waard. Voorts is het in Kortrijk ook heerlijk shoppen en genieten van een hapje of een drankje.

3.   Rijsel

Niet zo veel verder, net over de grens met Frankrijk, ligt Rijsel, de hoofdstad van de regio Nord-Pas-de- Calais. Deze gezellige en levendige stad heeft restaurantjes, cafeetjes en winkels in overvloed. Een van de grootste trekpleisters is het Palais des Beaux Arts. Dat museum heeft een schitterende collectie met onder meer werken van grote meesters zoals Monet en van Gogh.

4.    Deventer

Wat dacht je van een weekendje Deventer in de Nederlandse provincie Overijssel? Deventer, dat aan de rivier de IJssel ligt, is een van de oudste steden van Nederland. Sporen van die geschiedenis vind je onder meer aan de Brink, het langgerekte marktplein, met zijn laat-gotische waaggebouw, waar handelaren vroeger hun goederen lieten wegen. Voorts zit je in Deventer ook goed voor tal van leuke winkels met snuisterijen en gezellige terrasjes.

Citytrip in het najaar? Vergeet je verzekering niet

Ook als je het (relatief) dicht bij huis zoekt, ben je maar beter goed verzekerd. Met onze reisverzekeringen kun je altijd je op beide oren slapen.