Durf je het land niet meer uit? 5 tips om veilig te reizen!

Veilig reizen heeft veel te maken met vertrouwen op je gezond verstand, intuïtie en improvisatievermogen. Toch kun je je maar beter een aantal gewoontes eigen maken, al was het maar om niet ten prooi te vallen aan zakkenrollers en andere oplichters die nietsvermoedende en verstrooide toeristen in de val lokken. Hier alvast vijf eenvoudige tips om veilig te reizen die je vanaf nu altijd in je achterhoofd zult houden.

1.      Verdeel je geld

Tips om veilig te reizen: verdeel je geld

Het is slim om niet al je geld op één plek te bewaren. Laat dus niet alles in de kluis zitten op je hotelkamer, en neem ook niet alles mee op je tocht door de stad. In het allerbeste geval verdeel je het geld over verschillende personen. Dezelfde regel kun je trouwens ook in acht nemen voor je krediet- en bankkaarten.

2.      Portefeuille niet in je achterzak

Veel mannen hebben de gewoonte om hun portefeuille in de achterzak van hun broek te dragen. Dit is geen goed idee als je veilig wil reizen. Stop je portefeuille liever in een tas die je dicht bij je draagt, of draag je geld in een geldbuidel onder je kleren.

3.      Neem een reisverzekering

Ongelukkig ten val komen, ziek worden van het plaatselijke eten of allergisch reageren op het chloorwater in het zwembad. Het zijn ongemakken waarmee je liever niet, maar helaas af en toe weleens te maken krijgt op reis. In zulke gevallen is een reisverzekering handig. Zo ben je verzekerd van vlotte en betaalbare medische bijstand, mocht je die nodig hebben tijdens je reis.

4.      Veilig reizen dankzij de juiste vaccinaties

Trek je naar verre, exotische oorden buiten Europa? Informeer je dan vooraf goed over de vaccinaties om jezelf te beschermen tegen ziektes als hepatitis of gele koorts.

5.      Laat luxe thuis

Je herkent hem vaak al vanop kilometers afstand dankzij die dure camera die om zijn nek hangt: de toerist. Loop niet te koop met luxeproducten zoals foto- en videocamera’s, iPads, smartphones of opzichtige juwelen. Die trekken alleen maar de aandacht en maken van jou dé gedroomde prooi voor dieven.

> Ontdek hier nog 10 andere tips om veilig te reizen!