vliegvakantie

5 tips voor een veilige vliegvakantie tijdens corona

Frans

Nu het gewone leven weer op gang komt, plannen heel wat Belgen die langverwachte zomervakantie. Neem je deze zomer het vliegtuig naar je bestemming? Met deze 5 tips neem je de juiste voorzorgen. Lees even mee.

Tip 1: een vliegvakantie met korteafstandsvlucht

Hoe langer de vlucht, hoe groter de kans dat een andere passagier je met het virus besmet. Je kiest daarom het best voor een korteafstandsvlucht. Wil je toch graag die ene verdere reis maken, kies dan voor meerdere korte vluchten in de plaats van een langeafstandsvlucht.

Tip 2: boek business class of een stoel aan het raam

Reserveer als het mogelijk is een stoel in business class. Het is hier meestal minder druk en de stoelen staan verder uit elkaar. Een andere optie is om een stoel aan het raam te boeken. Zo vermijd je de directe omgeving van andere mensen. Een raamplekje is niet alleen veiliger, maar levert je vaak ook een knap uitzicht op.

Tip 3: ga vroeg aan boord en blijf zitten

Speel op veilig en ga vroeg aan boord. Je vermijdt dat je met te veel mensen in contact komt of stil komt te staan in het gangpad. Blijf ook zitten eens je plaatsgenomen hebt. Ook zo verklein je de kans dat je met een besmet persoon in contact komt.

Tip 4: desinfecteer je stoel

Je stoel en de omgeving binnen handbereik in het vliegtuig ontsmetten, is zeker geen overbodige luxe. Geef je gordel, armleuningen, de stoelbekleding, het tafeltje en het oppervlak rond het raampje een stevige beurt met desinfectiedoekjes. Een flesje desinfecterende gel (van maximaal 100 milliliter) bij de hand is ook een plus.

Tip 5: Draag een kwalitatief masker

Van een stoffen mondmaskers weet je nooit volledig zeker of het voldoet aan de veiligheidscriteria. Je speelt voor een vliegreis dus het best op veilig. Met een FFP3, FFP2, FFP1 of chirurgisch mondmasker bescherm je jezelf en anderen.

Kies een Allianz reisverzekering

Overal ter wereld de beste hulp, dag en nacht bijstand en 75 jaar expertise: ga met een gerust hart op reis met Allianz Assistance.