Highway to heaven: de 6 mooiste autoroutes voor natuurliefhebbers

Sommige mensen liggen tijdens hun vakantie het liefst aan het zwembad met een cocktail in de hand. Anderen willen graag iets zien en beleven. En hoe kan dat anders dan door de schoonheid van de natuur te ontdekken? Deze zes oogverblindende autoroutes laten je sprakeloos achter.

1. Amalfikust (Italië)

Ten zuiden van Napels vind je een van de mooiste kustgebieden van Europa: de Amalfikust. De mix van oude dorpjes, prachtige heuvels en steile kliffen laten een diepe indruk na. De strada statale 163 (SS 163) verbindt Sorrento met Vietri sul Mare. Het is een van de mooiste kusten ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

2. Romantische Straβe (Duitsland)

Zin in wat romantiek? Hier vind je de allermooiste straat van Zuid-Duitsland. De Romantische Straβe begint bij Würzburg en eindigt in Füssen, vlakbij de Oostenrijkse grens. Onderweg kom je onder andere vakwerkhuizen en sprookjeskastelen tegen, waar je het ultieme romantische gevoel krijgt.

3. Transfagarasan (Roemenië)

mooiste autoroutes

De Transfagarasan of de DN7c mag je zeker niet overslaan als je op rondreis bent door Roemenië. De weg loopt door het hoogste gebergte van Roemenië, het Fagarasgebergte. De DN7c begint ten zuiden van de stad Pitesti en eindigt in Carta. Het hoogste punt op de weg bevindt zich op 2.145 meter boven zeeniveau.

4. James Bond-route (Italië)

De James Bond-route is te vinden in Italië bij het Gardameer. Het is een prachtig traject van ongeveer 33 kilometer. Je zult wellicht enkele delen uit deze route herkennen uit de film ‘Quantum of Solace’. Rij in ware 007-stijl door deze bergen.

5. Grossglockner Hochalpenstraβe (Oostenrijk)

Een van de populairste wegen ter wereld en ongetwijfeld een van de mooiste. Rij door een wereld van ijs en sneeuw met uitzicht op de 3.798 meter hoge Grossglockner als ultiem hoogtepunt.

6. Malt Whisky Trail (Schotland)

Deins je niet terug voor slechte weersomstandigheden en hou je van whisky? Dan is de Malt Whisky Trail in Schotland beslist iets voor jou! Schotland staat niet enkel bekend om zijn adembenemende natuur, maar ook om zijn lekkere whisky. Tijdens deze route passeer je langs verschillende oude whiskystokerijen en kun je verschillende variëteiten proeven.

Neem je je eigen auto om deze pareltjes te gaan ontdekken? Neem dan toch even deze checklist erbij voor een zorgeloze autovakantie