6 must-sees tijdens je citytrip naar Parijs

Parijs is voor velen de gedroomde bestemming voor een citytrip. Kunst en cultuur, geschiedenis en nostalgie, gastronomie en shopping – de Franse lichtstad biedt zijn bezoekers van alles wat. Plan je binnenkort een citytrip naar Parijs? Wij zetten enkele niet te missen bezienswaardigheden in Parijs op een rijtje.citytrip Parijs

Parijs voor beginners: 6 must-sees

Wordt dit je eerst citytrip Parijs? Dan is een rondrit per bus of een rondvaart over de Seine de ideale manier om Parijs te bezoeken. Zo ontdek je 6 topattracties en bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken op je citytrip:

 1. Eiffeltoren: het drukst bezochte monument van Europa en hét symbool van Parijs biedt een adembenemend uitzicht op de stad.
 2. Notre Dame: in de beroemdste gotische kerk ter wereld vonden belangrijke historische gebeurtenissen plaats. Van de kroning van Napoleon tot keizer, tot de heiligverklaring van Jeanne d’Arc. De kerk werd ook bekend door de roman De klokkenluider van de Notre Dame van Victor Hugo.
 3. Louvre: het meest bezochte museum ter wereld heeft een kunstverzameling van de 7de eeuw voor Christus tot de 19de eeuw.
 4. Montmartre: een heuvel die tegelijk een beschermd historisch district is, met als hoogtepunt de witte basiliek Sacré-Coeur.
 5. Arc de Triomphe en Champs-Elysées: bouwwerk uit de tijd van Napoleon op een van de drukste verkeerspunten van de stad. De Champs-Elysées is het mekka voor shoppers, met tal van designerboetieks en modehuizen.
 6. Jardin du Luxembourg: prachtig park op de linkeroever van de Seine, geliefd bij toeristen en Parijzenaren. Centraal ligt het Grand Bassin: een grote achthoekige vijver, omringd met beelden van belangrijke Franse vrouwen.

Citytrip Parijs voor gevorderden: 10 tips

Ken je het Louvre als je broekzak en beklom je al meermaals de Eiffeltoren? Parijs heeft talloze troeven in huis om ook de doorgewinterde citytripper te verheugen:

 1. Marais: de hippe wijk Marais is het walhalla 6 must sees parijsvoor foodies, kunstliefhebbers en designadepten.
 2. Saint-Ouen: de grootste vlooienmarkt ter wereld biedt een hele dag vermaak. Je vindt er snuisterijen, brocante en antiek.
 3. Saint-Germain-des-Prés: de voormalige thuishaven voor bohemiens is nu een favoriete bestemming om te winkelen en kunstgalerijen te bezoeken. Zoetekauwen halen hun hart op in de befaamde chocolateries en patisseries.
 4. Le Meurice: fabelachtig vijfsterrenhotel met een schitterende bar. Hier nip je van heerlijke cocktails op het ritme van een streepje jazz.
 5. Deyrolle: bij taxidermist Deyrolle ontdek je een bijzondere collectie opgezette dieren, koraal en insecten – ideaal voor een vleugje avontuur in je interieur. Woody Allen filmde er scènes van zijn Midnight in Paris.
 6. Ile Saint-Louis: een oase van rust midden in het drukke Parijse stadscentrum. Dé plek voor een namiddagje struinen door smalle straatjes met pittoreske winkels.
 7. Galeries Lafayette: de bekendste en meest prestigieuze vestiging van de Franse warenhuisketen bevindt zich in een oogstrelend pand met een monumentale koepel. Tien verdiepingen en tientallen duizenden merken staan garant voor eindeloos winkelplezier.
 8. Hôtel Costes: de bar van dit hotel is zwoel, grandioos en glamoureus. Een mix van chic en intiem met een hoog rock-‘n-rollgehalte.
 9. Musée d’Orsay: dit museum is gehuisvest in een voormalig stationsgebouw uit 1900. Het herbergt vooral 19de-eeuwse sculpturen en impressionistische werken.
 10. Restaurant L’Arpège: het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant van Alain Passard brengt liefhebbers van de verfijnde gastronomie in de zevende hemel.