On the road: 7 tips voor de ideale roadtrip door Amerika

Altijd al eens op roadtrip willen gaan, net zoals in de film? We geven je geen ongelijk! De roadtrip maakt onlosmakelijk deel uit van de Amerikaanse cultuur en staat ook deze zomer voor veel mensen weer hoog op het vakantieverlanglijstje. Met een Amerikaanse auto (uiteraard met open dak) over Route 66 snorren in goed gezelschap, een streepje zomerse muziek uit de boxen en achter elke bocht weer een nieuw Amerikaans avontuur… Meer heb je niet nodig voor een geslaagde vakantie. Als je goed voorbereid bent, tenminste… Zeven tips voor je aan je roadtrip begint!

7 tips voor je rondreis door Amerika1. Deel je tijd realistisch in

Stippel op voorhand je route uit en vraag je daarbij af hoeveel kilometer je graag zou afleggen en hoe lang je erover wilt doen. Doorgewinterde ‘roadtrippers’ zweren bij gemiddeld 200 tot 300 kilometer per dag, afgewisseld met enkele rustdagen. Maar natuurlijk houdt niet iedereen hetzelfde ritme aan. Sommige roadtrippers rijden twee of drie dagen in een ruk door en komen dan vijf dagen op krachten op een tussentijdse bestemming. Overschat jezelf in elk geval niet, want haast en spoed… . Deze vakantie draait tenslotte toch meer rond de reis dan de bestemming, niet?

2. Boek de juiste huurauto

Voor een roadtrip door Amerika kun je ontelbaar veel auto’s huren, maar die mooie rode Mustang heeft natuurlijk ook een mooi prijskaartje. Als je rekening moet houden met een beperkt budget, boek je beter op voorhand een wagen uit de ‘economy’-klasse en blijf je bij die keuze. Zo kom je ter plekke zeker niet voor verrassingen te staan (upgraden ter plekke kost een aardig centje).

3. Kies de juiste chauffeur

Roadtrip Amerika tipsBen je ouder dan 25 jaar, dan betaal je voor een huurauto gewoon het huurbedrag. 
Ben je jonger en wil je zelf met de auto rijden, dan betaal je gemiddeld 27 dollar per persoon per dag extra. Denk op voorhand dus al even na over wie aan het stuur zal plaatsnemen.

4. Betaal je brandstof vooraf

Wist je dat het in Amerika de gewoonte is om in tankstations vooraf te betalen? Als je toch voor minder geld tankt, dan krijg je het verschil gewoon terug.

5. Laat de auto nog even staan

Ben je net in Amerika aangekomen en hoef je nog niet meteen aan je roadtrip te beginnen? Ga je huurauto dan nog niet meteen ophalen. Je hebt er ongetwijfeld een vermoeiende reis op zitten en de jetlag loert om de hoek… ’s Avonds laat meteen al beginnen rond te rijden in een onbekende auto in een vreemde stad is met andere woorden niet zo verstandig. Bovendien is parkeren in grote steden erg duur.

6. Dé USA roadtrip-klassieker: Highway 101

Roadtrip Amerika Highway 101

Wil je de prachtige kustlijn van Californië in al haar glorie bewonderen? Dan is een roadtrip over Highway 101 een must tijdens je rondreis in Amerika. Voor het mooiste uitzicht op de oceaan rijd je van San Francisco naar Los Angeles.

7. Roadtrip tussen Californië en New York

Een roadtrip tussen de westkust en de oostkust van Amerika is een ‘oldie but goodie’ op het roadtriplijstje. Maakt het niet uit of je van Californië naar New York rijdt of andersom? Aarzel dan niet om je reis in Californië te beginnen, want je zult gemiddeld 1.000 dollar goedkoper reizen.

Een roadtrip door Amerika mag dus zeker niet op je ‘bucket list’ ontbreken… Maar neem het zekere voor het onzekere. Zorg dat je een degelijke reisverzekering op zak hebt wanneer je de States gaat verkennen!