In het najaar naar de zon: de mooiste stranden van de Algarve

Vakantie achter de rug? Opnieuw aan het werk? Of misschien heb je enkele dagen verlof op overschot en wil je graag nog een reisje maken? Dan is de Portugese Algarve een ware aanrader! Ook in het najaar kun je daar namelijk genieten van een heerlijke strandvakantie.Algarve

De Algarve: een paradijs voor strandliefhebbers

Het lijkt wel of Europa’s mooiste stranden allemaal in het zuiden van Portugal, aan de Algarve-kust liggen. Je vindt er dan ook alles waar je als echte beach boy of beach girl van droomt: een mediterraan klimaat, prachtig zand, golven die perfect geschikt zijn voor watersporten en schitterende natuur om lange wandelingen te maken. Kijk wel uit voor keuzestress: er zijn namelijk meer dan 150 stranden om uit te kiezen. Maar geen nood: de allermooiste zetten we hieronder op een rijtje.

Praia da Marinha, Lagoa

Hier vind je een aantal stranden met fotogenieke kalkstenen rotsformaties die het resultaat zijn van erosie en oplossing. Hun oranjerode kleur vormt op elk moment van de dag het perfecte decor om wat te loungen. Het strand is ook perfect geschikt voor families en voor fotografen.

Om er te te raken, kun een je 5,6 kilometer lange wandeling maken langs de schilderachtige kliffen van Praia Vale Centeanes in de buurt van Carvoeiro.

Praia da Falésia, Albufeira

AlgarveDit langgerekte strand van tien kilometer heeft prachtige kliffen in wit en verschillende tinten oker. Bovenop de kliffen vind je dennenbomen die typisch zijn voor de streek. In de zomer kan het er erg druk zijn, maar als je in het najaar gaat ontloop je de massa.

Ben je een plantenliefhebber? Dan is dit strand echt iets voor jou, want je vindt er heel wat verrassende zeeplanten. Ook joggers kunnen er hun hartje ophalen.

Praia de Odeceixe, Odeceixe

Als je vanuit het noorden de oversteek maakt naar de Algarve, kom je meteen al een van de allermooiste stranden tegen. Praia de Odeceixe is een stukje strand bij een riviermonding, geflankeerd door donkere en grillige rotsen in leisteen.

Kinderen kunnen veilig in het kalme water van de rivier spelen en wie wat ouder is kan de golven van de oceaan bedwingen. Aan het strand is er een surfschool en in het stadje Odeceixe, dat een halfuurtje stappen verderop ligt, kunt je heerlijk tafelen. De Algarve op z’n best!