Alle belangrijke reisdocumenten klaar? Doe de test!

Een reis voorbereiden is niet altijd even eenvoudig, zeker als je plannen je naar een verre bestemming leiden. Je moet bij deze verre reisbestemmingen zeker rekening houden met belangrijke reisdocumenten zodat je niet op het laatste moment merkt niet te kunnen vertrekken!

Dit is geen probleem voor reizen binnen de Schengenzone, om naar Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk te reizen is een geldige identiteitskaart dan ook voldoende. Een reis naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Rusland, Nigeria of China vraagt echter meer voorbereiding!

Reizen buiten Europa? Houd rekening met belangrijke reisdocumenten!

Reisbestemmingen zoals China en de Verenigde Staten vereisen twee aparte reisdocumenten: het paspoort en een visum. Het paspoort kan je aanvragen bij de gemeente. Het is enkele jaren geldig en geschikt voor alle bestemmingen.

Het visum is een apart document dat uitgegeven wordt door het bestemmingsland. Ieder land heeft zijn eigen eisen om dit visum te bekomen. Een veelvoorkomende voorwaarde is een reisverzekering welke erkend wordt door het land van bestemming.


reis voorbereiden China belangrijke reisdocumenten

Een reisdocument dat minder courant is, maar soms wel vereist is een inentingsbewijs. Vooral voor exotische bestemmingen zijn inentingen vaak noodzakelijk. Wil je weten welke reisdocumenten je nodig hebt voor jouw bestemming? Bekijk dan snel de website van de Federale Overheid!

Andere reisdocumenten? Vergeet je reisverzekering niet!

Mocht u een probleem ondervinden op reis en tussenkomst van uw Allianz Global Assistance reisverzekering nodig is, kan u de nodige schadeformulieren ook online vinden. U moet dus niet beginnen zoeken of talloze documenten meenemen op vakantie, ze zijn steeds online beschikbaar!

Natuurlijk zijn er ook nog andere reisdocumenten die u nooit mag vergeten. Bij een autovakantie is het enorm belangrijk zeker te zijn dat u de verplichte boorddocumenten bij heeft en dat deze bovendien de originelen zijn. Kopieën zijn niet voldoende!

Daarnaast zijn natuurlijk de vliegtickets en het bewijs van reservering van het hotel documenten die u zeker niet mag vergeten vooraleer u de deur op slot doet!