Alleen op vakantie: enkele tips

Trek je er binnenkort alleen op uit, door omstandigheden of gewoon omdat je er behoefte aan hebt? Een dappere keuze! Alleen op vakantie is namelijk niet zo vanzelfsprekend en boezemt mensen vaak angst in. Toch kan het heel erg deugd doen, zo alleen op vakantie. Je moet met niemand anders rekening houden, doet alles aan je eigen tempo en bent in feite volledig vrij om te doen wat je zelf wil. Vrees je toch een moeilijk moment? Lees dan snel onze tips!

Alleen op vakantie: stippel je reis goed op voorhand uit

Vooral tijdens besluiteloze momenten en bij tegenslag krijgen soloreizigers het moeilijk. De remedie? Jezelf geen tijd of gelegenheid geven voor een dip. Boek een mooie hotelkamer in een degelijk hotel, regel op voorhand zoveel mogelijk uitstapjes… Vooral in het begin van je reis – als je een tegenslag maar moeilijk zal kunnen verteren – helpt het om ‘bezig’ te zijn en zal je maar wat gelukkig zijn dat je ter plaatse geen hotel meer moet zoeken. Zorg uiteraard wel dat je meer vrije tijd voorziet naarmate je reis vordert en je beter in je vel zit.

Alleen op vakantie: enkele tipsEet on the go

Als je alleen op vakantie gaat, zit er – zeker aanvankelijk – niets anders op: je zal alleen moeten eten. Geef jezelf echter niet de kans om van een maaltijd een ‘dipmoment’ te maken. In plaats van op restaurant te gaan, eet je beter op een bankje of ga je ergens picknicken met een goed boek. Zo vermijd je dat je moederziel alleen op je kamer zit of je ongemakkelijk voelt op restaurant. En door buiten te komen, kan je nieuwe mensen ontmoeten waarmee je misschien kan tafelen.

Beperk je bagage

Zorg er voor dat je in geen geval met meerdere, onhandige of te zware koffers moet reizen. Wie alleen op vakantie gaat, neemt het best alleen de absolute essentials mee. Zo moet je nooit sleuren met je bagage en ben je nooit de gevangene van je bagage. En check op voorhand zeker de richtlijnen met betrekking tot bagageafmetingen, mocht je met het vliegtuig reizen.

En onthoud: wanneer je alleen op vakantie gaat, is een goede reisverzekering eens zo belangrijk. Logischerwijze kan je in mindere mate terugvallen op medereizigers… Zorg er dus voor dat je door middel van een reisverzekering goed beschermd bent in een worst-case scenario.