Alleen reizen: een aanrader of niet?

Reizen doe je meestal in gezelschap: in groep, met je partner, met het hele gezin, met een vriend of vriendin, … Maar je kunt ook perfect alleen reizen. Dat is helemaal niet zielig en ja, het kan ook zonder dat je ‘op zoek bent naar jezelf’.alleen reizen

Iets voor jou?

Voor sommige mensen lijkt het de hel, maar anderen krijgen er niet genoeg van. Alleen reizen is hoe dan ook een ervaring waar je verrijkt uitkomt. Of alleen reizen je zal bevallen, hangt af van tal van factoren: je bestemming uiteraard, maar ook de mensen die je tegenkomt, je persoonlijkheid, hoe je je gedraagt, … Ook toeval speelt een belangrijke rol.

Je bestemming kiezen

alleen reizenIn principe kun je op je eentje naar om het even waar reizen, maar toch zijn sommige bestemmingen meer geschikt dan andere. Helaas worden alleen reizende vrouwen in bepaalde gebieden nog altijd raar bekeken. Wil je op veilig spelen? Kies dan een gastvrij land waar ze een taal spreken die je beheerst.

Hou je van leven in de brouwerij? Dan is een stad met een bruisend uitgaansleven zeker een aanrader. Ben je eerder op zoek bent naar rust en afzondering, kies dan een streek met veel mooie natuur.

Alleen reizen: de do’s en don’ts

Klaar voor je eerste single reis? Hou dan deze tips in het achterhoofd:

  • Plan je reis goed op voorhand. Zorg dat je genoeg informatie hebt over het gebied dat je bezoekt.
  • Slaap op plaatsen waar je makkelijk andere reizigers ontmoet (bv. b&b’s, hostels, …)
  • Neem altijd een telefoon (smartphone), een EHBO-kit en voldoende eten en drinken mee.
  • Neem geen overbodige spullen mee, want je moet alles alleen dragen.
  • Wees waakzaam. Als soloreiziger ben je een makkelijk doelwit voor oplichters en andere mensen met slechte bedoelingen.
  • Gebruik sociale media om het thuisfront op de hoogte te houden.