Anders reizen: reizen zoals je het niet gewend bent

Net zoals elke sector kent ook de reisbranche ontwikkelingen. Een van de nieuwe vakantietrends is anders reizen: unieke programma’s waarbij je onbekende paden betreedt en onverwachte ervaringen beleeft. Ook zin in grensverleggend reizen? Ontdek snel de mogelijkheden van anders op reis gaan!

Anders reizen

Anders reizen is veelzijdig

Of je nu de voorkeur geeft aan single reizen of groepsreizen, er zijn legio bureaus die reizen organiseren die net dat ietsje meer bieden. Van wandelreizen en cultuurreizen tot ecologisch verantwoorde trips. De rode draad: meer zien en beleven, met een open vizier en ruimte voor spontaniteit.

Wandelreizen zijn heilzaam

Actieve en avontuurlijke wandelreizen, dichtbij of veraf, zijn goed voor lichaam en geest én betaalbaar. Je geniet van de buitenlucht en de natuur, ontdekt op een rustig tempo de omgeving, en pikt hier en daar een picknick of terrasje mee op een idyllische plek. Groepsreizen voor wandelaars combineren een flinke portie natuur met sociaal contact. Want je leert gelijkgestemde zielen kennen die ook houden van anders reizen.

Cultuurreizen verruimen je blikAnders reizen

Cultuurreizen richten zich tot mensen die meer willen te weten komen over de cultuur, geschiedenis en inwoners van een land. Je bezoekt historische plekken en monumenten, bewondert architectuur, bezichtigt musea en pikt culturele voorstellingen mee. Zo krijg je een goed beeld van de cultuur, landschappen en bezienswaardigheden van je bestemming. Cultuurreizen worden doorgaans georganiseerd voor kleine groepen, mét ruimte voor individuele vrijheid.

Single reizen zijn hot!

Ook soloreizen zitten in de lift. Steeds meer mensen gaan alleen op vakantie, zelfs als ze niet single zijn. Single reizen zijn ideaal voor mensen die graag de touwtjes in eigen handen nemen en meer contact willen met de lokale bevolking. Er zijn talloze formules die geknipt zijn voor mensen die individueel anders willen reizen. Van vrouwvriendelijke hotels tot men only-motortrips. En van goedkoop couchsurfing tot cruises voor senioren.