Auto huren op vakantie? Trap niet in de valkuilen

De meer avontuurlijke reizigers onder ons zijn op vakantie niet graag aan hun hotel gebonden. Je wil de streek verkennen, stadjes en gehuchten ontdekken, en vrij kunnen rondzwerven. Dat is meteen ook de reden waarom heel wat vakantiegangers een auto huren als ze op reis zijn. Een auto huren op vakantie is echter niet zonder gevaar. Soms zitten er addertjes onder het gras die van je huurauto een dure zaak maken. Waarop je zeker moet letten als je een auto huurt? Hieronder zetten we het op een rijtje.

Sluit de nodige verzekeringen af

Een goede basisverzekering heb je echt nodig. Je moet op z’n minst verzekerd zijn tegen schade aan derden en het liefst ook tegen schade aan de huurwagen. Nakijken of je basisverzekering die zaken bevat is een must. Vallen de gedekte zaken maar mager uit? Dan kun je een aanvullende verzekering overwegen. Let wel: die kan duur uitvallen.

Dek jezelf in

Opdraaien voor schade die je niet veroorzaakte – aangenaam is anders. Onze tip: controleer je huurwagen grondig voor je ermee wegrijdt en neem eventueel een foto van reeds bestaande schade. Zo kun je het verhuurbedrijf op de hoogte brengen van eventuele beschadigingen. Dan vermijd je dat je achteraf de schuld krijgt.

Hou de aanvullende kosten in de gaten

Een extra bestuurder aanstellen, bijbetalen als jonge bestuurder … De aanvullende kosten kunnen al snel de pan uitswingen, waardoor je huurcontract al snel heel wat duurder uitvalt dan oorspronkelijk gedacht. Laat je in ieder geval geen extra kosten aansmeren voor zaken die je niet nodig hebt.

Huur bij een erkend autoverhuurbedrijf

Huren bij een lokale speler lijkt misschien aantrekkelijk, maar het biedt niet dezelfde garanties die je bij een erkend verhuurbedrijf wél hebt. Ook de voorwaarden zullen eerlijker zijn. Op voorhand online opzoeken welke bedrijven andere mensen zoal aanraden, kan je in de juiste richting helpen.