Autopech? Dit zijn drie van de meest voorkomende oorzaken

Frans

Als je in je auto stapt, wil je natuurlijk meteen kunnen vertrekken om zo snel mogelijk op je bestemming te geraken. Alleen lukt dat niet altijd: soms wil je auto niet starten of krijg je onderweg plots pech. Niet fijn! Ontdek hier wat de meest voorkomende oorzaken van autopech zijn en hoe je een panne kunt voorkomen. 

De grootste oorzaak van autopech: een lege accu 

De eerste en meest voorkomende oorzaak van autopech, heb je vaak aan jezelf te danken. Iedereen heeft het wel al eens voorgehad: ‘s ochtends stap je in je auto en wil hij niet starten. De oorzaak? Je bent gisterenavond vergeten je lichten te doven en nu is je accu leeg. Met een beetje oplettendheid kun je deze eerste oorzaak van autopech dus al voorkomen. Zit je toch met een lege accu? Zorg dan dat je startkabels in de auto hebt liggen! 

Oververhitting van de motor 

Een volgende veelvoorkomende oorzaak van autopech, is een oververhitting van de motor. Heel vaak heeft dat te maken met een niet erg nauwkeurig onderhoud, waardoor er te weinig koelvloeistof in je motor zit of er een thermostaat kapot is. Zorg dus dat al je motorvloeistoffen steeds op peil zijn en laat je motor op regelmatige basis nakijken! 

Een lekke band 

Een probleem met de banden, zoals een lekke band of een klapband, is de derde en laatste meest voorkomende oorzaak van autopech. Wat je kunt doen om dit te voorkomen? Je bandenspanning regelmatig nakijken! Verder is het ook slim om altijd een reservewiel te voorzien, zodat een lekke band je niet kan tegenhouden. 

Heb je ondanks onze tips toch autopech? Met een goede pechhulpverzekering ben je zo weer op de baan!