Zo bereid je je autovakantie naar Frankrijk tot in de puntjes voor

Met de auto op vakantie gaan, is jezelf de ultieme vrijheid cadeau doen. Het is dan ook heerlijk roadtrippen in la douce France. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid vertrekt, zodat je autovakantie in Frankrijk op wieltjes loopt.

Zorgeloze autovakantie in Frankrijk

Net zoals in België, moet je ook in Frankrijk een aantal zaken verplicht in je auto leggen. Zo heb je in geval van autopech al het noodzakelijke bij de hand.

Een gevarendriehoek bijvoorbeeld, want die moet je een dertigtal meter achter je auto plaatsen wanneer je op de pechstrook belandt – behalve wanneer je door die actie je eigen veiligheid in gevaar zou brengen, uiteraard. Ook een fluovest is verplichte kost om je zichtbaarheid voor voorbijrijdende bestuurders te garanderen.

Alcoholtester verplicht?

Autovakantie FrankrijkTot voor kort moest er ten allen tijde een alcoholtester in je auto liggen, volgens de Franse wetgeving. Maar onlangs heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Manuel Valls, beslist om die verplichting op te heffen. De reden? Al te veel boetes werden kwijtgescholden omdat de alcoholtester in de meeste gevallen onvoldoende betrouwbaar bleek. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in je bloed bedraagt, net zoals in ons land: 0,5 promille.

Landcode op je voertuig

Neem je de fietsen mee op een fietsendrager, of ga je op autovakantie met een aanhangwagen of caravan? Vergeet dan niet om die extra voertuigaanhangsels van je eigen landcode te voorzien. Dat is niet nodig voor het kenteken van je auto; het Belgische kenteken is erkend in Frankrijk.

Reis je met de auto door Frankrijk, hou er dan rekening mee dat benzine soms anders genoemd wordt: Diesel is gazole, Euro95 heet Sans plomb 95 en LPG wordt GPL.

Goed voorbereid op autovakantie Frankrijk

Wil je absoluut zeker zijn van een zorgeloze autovakantie? Laat dan je auto vooraf volledig checken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Neem ook zelf je voorzorgen om startproblemen met de auto te voorkomen.