Auto's België

Autovakantie zomer 2014: tips & tricks

De zomer is het moment bij uitstek voor de jaarlijkse gezinsvakantie. Veel families houden ervan om een huisje of appartement te huren op een zonnige bestemming en er volop te genieten van de fijne omgeving. Wie met meerdere personen of het hele gezin reist naar een van onze buurlanden, doet dat het liefst met de auto. Zo’n zomer autovakantie is namelijk praktisch en relatief goedkoop. Maar waarop moet je letten als je er deze zomer op uit trekt met de wagen?

Een autoreis in de winter vergt een heleboel extra voorbereidingen, zoals de aanschaf van winterbanden of zelfs sneeuwkettingen. Een autovakantie in de zomer is op dat vlak eenvoudiger. Toch is een goede voorbereiding onontbeerlijk om van de reis een succes te maken!

Autovakantie zomer 2014: je wagen onderhouden voor vertrek

Voor vertrek geef je je auto een onderhoudsbeurt in de garage. Zo worden gebreken alvast opgespoord en verklein je de kans op een defect. Lees ook zeker even onze tips om autopech op reis te voorkomen en wees voorbereid als je auto toch in panne valt. Controleer ook of je alle nodige papieren van de wagen bij je hebt en vergeet je wegenkaart niet. Je weet maar nooit dat je gps het begeeft.

Op autovakantie met kinderen: enkele tips

 

Het vooruitzicht van een weekje vakantie op een zomerse bestemming maakt je kinderen vast erg onrustig. Stilzitten is voor hen niet gemakkelijk, wat van je autovakantie soms een echte uitdaging maakt. Daarom is het aangeraden om veel boeken, gezelschapsspelletjes, kleurpotloden enzovoort mee te nemen. Zo blijven je kinderen bezig en verloopt je autovakantie een pak aangenamer. Ook  regelmatige pauzes om de benen even te strekken zijn een must!

Reisverzekering afsluiten: relaxed op reis

Wie op autovakantie naar het buitenland vertrekt, sluit best een reisverzekering af. Zo ben je er zeker van dat je in goede handen bent mocht het noodlot toeslaan. Bij ziekte of een ongeval staat ons team klaar om je bij te staan. Bovendien worden uiteraard alle medische kosten en een eventuele medische repatriëring vergoed. Wist je al dat een reisverzekering voor het hele gezin erg voordelig is?

Bereid je voor op files

Wie in de zomer op autovakantie vertrekt, is nooit alleen op de weg. Bereid je dus maar voor op de traditionele files, zeker wanneer je door Frankrijk of Duitsland reist. Op zulke momenten is het essentieel om het hoofd koel te houden, letterlijk en figuurlijk. Zorg daarom dat je altijd voldoende water in de auto hebt, zeker op warme dagen. Ook zonneschermpjes om op de zijruiten van de wagen te kleven, zijn erg aangenaam bij felle zon.

Leuke bestemmingen voor een autovakantie in de zomer

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor je autovakantie deze zomer? Zuid-Frankrijk is ongetwijfeld het populairst: het is niet zo ver rijden en biedt toch zon, zee en strand. Ook Spanje doet het om dezelfde reden goed. Daarnaast is Italië ook een populaire bestemming. Je kan kiezen om te relaxen in een vakantiehuis of camping of wat cultuur opsnuiven door een tocht te maken langs de beroemde steden. Voor wie meer van bergen houdt, zijn Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland ideaal voor een (wandel)vakantie midden in de natuur. Wil je eens wat anders? Ook Denemarken, Zweden en de Baltische staten zijn een uitstekende alternatieve bestemming voor je autovakantie anno zomer 2014!