type wagen

Benzine, diesel, hybride of elektrisch: welk type wagen past bij jou?

Frans

Vorige maand lokte het Autosalon weer heel wat bezoekers. Onder de kijklustigen waren vooral veel autoliefhebbers die een glimp wilden opvangen van de meest exclusieve wagens. Maar sommigen hoopten ook een antwoord te vinden op de vraag: welk type auto past bij mij? Het aanbod is dan ook overweldigend. Ga je voor een diesel, een elektrische wagen, een hybride of toch maar een auto op benzine?

Diesel voor lange afstanden

Diesel lijkt voor de meeste bestuurders te hebben afgedaan. Dat hebben we onder andere aan het dieselgateschandaal te danken. Toch moet je deze optie nog niet meteen afschrijven. Wanneer je je auto vaak gebruikt en lange afstanden aflegt, is een dieselwagen nog steeds het goedkoopst. Bovendien zijn de nieuwe dieselmotoren al een stuk minder vervuilend.

Benzine of elektrisch voor korte ritten

Gebruik je je wagen vooral voor korte verplaatsingen en rij je minder dan 15.000 kilometer per jaar? Dan is een auto op benzine misschien wel een goed idee, want die zijn goedkoper in aankoop. Ook een elektrische wagen is geschikt als je niet ver hoeft te rijden. Deze optie is voorlopig nog iets duurder, maar wel milieuvriendelijk én toekomstgericht.

Hybride in de stad

Een hybride wagen is een slimme keuze wanneer je vooral in de stad rijdt, waar je afwisselend moet remmen en opnieuw optrekken. In de bebouwde kom verbruik je met dit soort auto weinig tot niets. Bovendien ben je altijd zeker dat je de lage-emissiezones in mag.

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen in de nabije toekomst? Denk dan ook aan een goede pechhulpverzekering. Want iedere wagen sputtert weleens tegen, ongeacht het type dat je kiest.