Bevat mijn reisverzekering automatisch een annulatieverzekering?

Wat is er leuker dan te kunnen uitkijken naar een prachtige reis? Je kan alvast luidop beginnen dagdromen over paradijselijke stranden, inspirerende wereldsteden of gezellige dorpjes. Toch is er één grote maar. Wie geen reis- en annulatieverzekering heeft, loopt het risico om zijn droomtrip in het water te zien vallen. Maakt een annuleringsverzekering sowieso deel uit van je reisverzekering? Of moet je die afzonderlijk afsluiten? Ontdek het hier!

Bevat mijn reisverzekering automatisch een annulatieverzekering?

Annulatieverzekering: een must voor elke reisfanaat

Veel reizigers denken dat ze best zonder annulatieverzekering kunnen, maar niets is minder waar. Ziekte en herexamens bijvoorbeeld kunnen plotseling roet in het eten gooien. En ook een ongeval of het overlijden van een familielid kan iedereen overkomen… Op die momenten zijn trips naar verre of minder verre bestemmingen natuurlijk geen optie meer. Helaas is het merendeel van de reiskosten al op voorhand betaald. Dankzij een annuleringsverzekering kan je die gelukkig eenvoudig recupereren.

Reisverzekering: 100% zekerheid tijdens je trip

Ben je gespaard gebleven van ziekte of andere onvoorziene omstandigheden? Dan kan je reis eindelijk beginnen! Houd er op voorhand wel rekening mee dat volledige zorgeloosheid een voorwaarde is om optimaal van je vakantie te profiteren. Een reisverzekering is dan noodzakelijk. Op die manier ben je zeker dat je niet zelf zal moeten opdraaien voor medische kosten, repatriëring, diefstal, … Dat is pas genieten!

Reis- en annulatieverzekering in één formule? Het kán!

annulatieverzekering reisJe merkt het al: zowel een annulatieverzekering als een reisverzekering is een voorwaarde voor een geslaagde reiservaring. Maar kan je beide combineren zonder je blauw te betalen? Jawel! Met de multirisico reisverzekering van Allianz Global Assistance bijvoorbeeld. Terwijl een annulatie- en reisverzekering normaal gezien losstaan van elkaar, combineert de multirisico reisverzekering het beste van twee werelden en dat tegen een scherpe prijs. Zo ben je onder meer ingedekt bij:

Helemaal overtuigd van de voordelen? Bereken hier de prijs van je reisverzekering online!