bikepacking

Bikepacking in de herfst: 6 dingen waaraan je moet denken

Frans

Hou je van avontuur en fietsen? Dan is bikepacking waarschijnlijk iets voor jou. Je trekt de natuur in met je fiets en slaapt buiten. Je hebt dus enorm veel vrijheid. We vertellen je waaraan je moet denken als je gaat bikepacken in de herfst.

1.    Kies voor een gravel- of mountainbike

Voor bikepacking in de herfst raden we je een stevige trekkingfiets, gravelbike of mountainbike aan. Die biedt je op een modderige of gladde ondergrond meer comfort dan een koersfiets en je kunt offroad de natuur induiken.

2.    Kleed je in laagjes

In de herfst is het weer wisselvallig. Het ene moment fiets je je in het zweet, twee minuten later ril je van de kou door een regenbui. Kleed je daarom in laagjes en ga voor kledij die ademt. Denk ook aan een extra paar kousen.

3.    Waterdichte fietstassen voor bikepacking

Speciale waterdichte fietstassen zijn onmisbaar bij bikepacking. Je positioneert ze strategisch onder je zadel, aan je frame en aan je stuur om het gewicht te verdelen.

4.    Kies een warme slaapzak

Bij bikepacking slaap je in de vrije natuur. Let er zeker op dat je slaapzak geschikt is voor koude temperaturen als je er in de herfst op uit trekt. Het leuke aan zo’n avontuurlijke fietsreis is dat je in de vrije natuur overnacht, op een afgelegen plekje. Maar je doet er toch goed aan om al eens te kijken waar er een hotel of B&B in de buurt is. Zo heb je een alternatief klaar bij een té kille herfstnacht.

5.    Neem verlichting en een reparatiekit mee

Beperk je bagage, maar pak zeker je fietsverlichting en reparatiekit in. Zo word je altijd gezien — in de herfst is het vaak vroeger donker dan je denkt — en strand je niet ergens in de middle of nowhere door een lekke band. Ook een fietshelm is essentieel.

6.    Denk aan je fietsverzekering

Met een fietsverzekering van Allianz ben je gerust onderweg tijdens je bikepacking-trip. Je bent gedekt voor diefstal, schade en pechhulp.