Vakantie eigen buurt

Blijf in uw kot! 3 leuke vakantie-uitjes in je eigen omgeving

Frans

De bekende woorden “Blijf in uw kot!” van Maggie De Block zullen ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan in het hoofdstuk over het coronavirus. Op dit moment blijft reizen helaas nog een ver-van-ons-bed-show, hoe graag we ook onze koffers zouden pakken. Toch maken we er met z’n allen het beste van! Omdat het steeds mooier weer wordt en lichaamsbeweging belangrijk is, geven we je graag drie leuke activiteiten om in je eigen buurt te doen – met kleine en grote kinderen. Bij eventuele drukte blijft het natuurlijk essentieel om de regels van de social distancing toe te passen. Veel plezier!

Op berenjacht in eigen land

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van het leuke initiatief dat uit Australië kwam overwaaien. Hoezo, enkel voor kinderen? Minstens zo plezant voor volwassenen! Zet een beer achter je raam en ga vervolgens op pad om zélf op beren te jagen. Doen jouw buren massaal mee of kunnen ze nog wat aanmoediging gebruiken? Ook jouw dorp of stad heeft vermoedelijk een Facebookpagina waar heel wat buurtbewoners virtueel samenkomen. De ideale plek om hen op te roepen om een beer voor hun raam te plaatsen. En zo zorg je dat een volgend reisje om beren te jagen toch weer spannend is!

Verken je eigen streek met de tripstick

Dagtrippers! Trek je meest blitse wandelplunje aan in ware In De Gloriastijl, snoer de veters van je wandelschoenen goed vast en … zoek naar een stok. Want je hoort het goed: de tripstick zorgt ervoor dat jij de buurt waar je woont binnenkort op je duimpje kent of herontdekt, natuurlijk! Markeer de uiteindes van je stok, bijvoorbeeld door op één van de uiteindes een streepje aan te brengen met een balpen. Vervolgens ga je op pad. Bij elke kruising laat je de stok draaiend op de grond vallen. De richting die het gemarkeerde uiteinde aanduidt, wandel je uit. Misschien toch best een kaart meenemen voor als jullie verdwalen en niet boos worden als je af en toe een rondje moet wandelen. #onthaasting 😉 Veel wandelplezier!

Verspreid liefde, geen virus

Heb je zin om iets sociaals te doen maar is dat in de huidige omstandigheden niet mogelijk? Niet getreurd! Er zijn andere manieren om je liefde voor je medemens uit te drukken. We geven je twee ideetjes. Zo kun je een tripje plannen naar een rusthuis of ander zorgcentrum in de buurt en de bewoners – bijna letterlijk – een hart onder de riem steken door met krijt hartjes op de grond rond het centrum te tekenen. Of wat dacht je van leuke boodschappen op het asfalt waar veel fietsers en wandelaars voorbijkomen? Wie het graag nog wat persoonlijker aanpakt, kan op de straat voor het huis van zijn buren lieve woordjes achterlaten. En? Hoe reageerden ze?

Ben je één van de vele reizigers die een reis geboekt hadden vóór de uitbraak van het Coronavirus? Neem dan een kijkje op onze pagina met Coronanieuws. Daar lees je wat we voor jou kunnen betekenen, wat je reis- en annuleringsverzekering precies dekt en wat niet. Heb je nog vragen, dan vind je daar ook alle nodige contactgegevens en links naar betrouwbare informatie over het Coronavirus.