fietsen-in-de-winter

Blijven fietsen in de herfst en winter? 4 goede redenen

Frans

Ga jij nog amper fietsen in de herfst en winter? Da’s jammer, want je mist heel wat betoverende tochtjes. En die heerlijke kop warme chocomelk smaakt achteraf dubbel zo goed. We geven je vier redenen om te blijven fietsen in het najaar.

1.    Het is lekker rustig

In de zomer krioelt het van de fietsers op veldwegen, jaagpaden en fietsostrades. Ga je fietsen in de herfst of winter, dan heb je de baan bijna helemaal voor jou alleen. Geniet van de rust en de ruimte!

2.    Het beste medicijn

Als het buiten kouder wordt, kruipen we massaal binnen en draaien we de verwarming een graadje hoger. Dat hebben bacteriën en ziektekiemen graag. Het najaar is dan ook dé tijd van verkoudheden en griep. Tijdens een fietstocht in de frisse buitenlucht bouw je weerstand op en doe je vitamine D op. Trek dus wat vaker de natuur in.

3.    Weg winterdip

Van zodra de dagen korter worden, hoor je veel geknor en gemopper. Schud de winterblues van je af op de fiets: van sporten krijg je extra energie om opgewekt het najaar door te komen. Voor je het weet, is het weer lente.

4.    ’t Is magisch fietsen in de herfst en winter

Fietsen in de zon, tussen bloeiende velden … da’s voor velen het van het. Maar ook in de herfst en winter is het landschap adembenemend mooi. De bladeren veranderen van kleur, de ochtenddauw laat een prachtig wit tapijt achter en je ziet grote zwermen vogels overvliegen. Dat wil je toch niet missen? Neem snel je fiets en trek erop uit!

Fiets zorgeloos het najaar door met Allianz

Ga gerust op pad met een fietsverzekering van Allianz. Je bent dan gedekt voor diefstal, schade en pechhulp. Bereid je fietstochtjes wel goed voor: kleed je in laagjes, maak je fiets winterproof, en neem altijd lichtjes en fluorescerende accessoires mee.