De toppers onder de buitenlandse kerstmarkten

Sommigen brengen ze het liefst snel en zonder poespas door. Voor anderen kan de kerstperiode niet lang genoeg duren. Krijg jij het ook warm van gepofte kastanjes, kruidige wijn en winterse attracties op het ritme van ‘O Tannenbaum’? Dan haal je zeker je hart op aan deze buitenlandse kerstmarkten!

Kerstmarkten in Duitsland

Duitsland is hét kerstwalhalla. Er zijn ondertussen bijna evenveel kerstmarkten als naalden in een dennenboom. Van traditionele markten met liters glühwein, meterslange braadworsten en karrevrachten valse sneeuw, tot originelere varianten.

Kerstmarkt Keulen

De ‘Weihnachtsmarkten’ in Keulen zijn bijzonder door hun mooie locatie en de imposante Dom die overal zijn schaduw op werpt. Je wordt van alle kanten getrakteerd op calorierijke snacks en dranken. Er zijn eindeloze winkelmogelijkheden, en je kunt er zelfs verdwalen in de sprookjes van Grimm. De kerstmarkt in Keulen is über-authentiek – terecht een begrip in kerstmarktenland.

Kerstmarkten buitenland

Kerstmarkt Berlijn

In Berlijn zijn zoveel kerstmarkten dat ze zich specialiseren om eruit te springen. Er zijn commerciële en traditionele kerstmarkten, en ook kerstmarkten met een aparte invalshoek. Kunst en cultuur, vakmanschap en ambachten, gastronomische geneugten en hippe streetfood, kleurrijke dirndls en strakke lederhosen – op de kerstmarkten in Berlijn vind je ze állemaal!

Kerstmarkten in Nederland

Ook onze noorderburen dompelen zich graag onder in de kerstsfeer. De kerstmarkten worden er steeds groter. De sfeer is oergezellig. En je hebt de keuze uit typische kerstmarkten in de buitenlucht of winterfairs op bijzondere locaties, zoals kastelen en grotten.

Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt ValkenburgDe kerstmarkt van Valkenburg is het oudste ondergrondse kerstevenement. De kilometerlange gangen van de Gemeentegrot zijn uitbundig versierd en sfeervol verlicht. Er is een magische kerststal met zandsculpturen. Er wordt een parade met praalwagens georganiseerd. En op de ‘Route d’Amuse’ proef je van gastronomie en ontdek je de mooie natuur.

Kerstmarkt Maastricht

Op de kerstmarkt van Maastricht schaats je op een gigantische ijspiste en bekijk je de sfeervolle stad vanaf het reuzenrad. De historische binnenstad presenteert zich als een cadeautje boordevol houten chalets met hebbedingen. Een magisch en nostalgisch decor met gezellige trefpunten en activiteiten voor de hele familie.