Winterkamperen met je busje? Tuurlijk wel!

Winterkamperen met je busje? Tuurlijk wel!

Frans

Kleine busjes zijn misschien wel de ultieme droom van alle kampeerfans. Het idee om je huis overal mee naartoe te kunnen nemen en altijd een bed in de buurt hebben, spreekt bij velen tot de verbeelding. In de zomer is kamperen natuurlijk heel gemakkelijk. Maar hoe zit dat in de winter? En wordt het niet te koud ’s nachts?

Wat zegt de wet over slapen in je auto?

Vooraleer je je eender op welke plek installeert om gezellig te winterkamperen: doe dit enkel waar het mag. In België mag je niet in een geparkeerde wagen slapen, tenzij je op een daartoe bestemde plek staat. Anders ben je aan het wildkamperen, en dat is in ons land verboden.

Hoe slaap je warm in de winter?

Een goede slaapzak of warm donsdeken, een muts en eventueel een extra dekentje bovenop je slaapzak of dons houden je zeker warm. Heb je het snel koud ’s nachts? Slaap dan met extra kledij aan. Kijk naar de minimumtemperatuur van je slaapzak: als die tot onder het vriespunt gaat, zit je goed. De muts houdt je hoofd warm, want langs de bovenkant van je hoofd verlies je veel lichaamswarmte. Wie graag wat meer comfort heeft, kan natuurlijk een kacheltje in de bus installeren. Er zijn kachels op petroleum, stoom, gas en benzine of diesel.

Sfeervol én warm winterkamperen

Om nog even buiten te kunnen zitten wanneer het al koud en donker is, is een vuurkorf natuurlijk handig. Neem wat houtblokken van thuis mee of sprokkel (droog!) hout in de omgeving. Zorg dat je vuurplek veilig afgebakend is en je het risico op brand zo klein mogelijk houdt. Wordt het te koud? Kruip dan onder de wol.

Klaar om te vertrekken?

Denk tot slot nog even aan je autoverzekering. Allianz biedt autoverzekeringen op maat, met dekking in België of in heel Europa. Aan jou de keuze. Fijne trip!