Checklist skivakantie: dit moet zéker mee in je bagage

Voor wintersporters is de mooiste tijd van het jaar weer aangebroken. Een skivakantie is een heerlijk ontspannende break in de winter. Met een beetje geluk krijg je er nog een deugddoend winterzonnetje bij terwijl je op de latten staat, en laad je je batterijen zo weer helemaal op om er tegenaan te kunnen in afwachting van de lente. Wil je op alles voorbereid zijn tijdens je skivakantie? Dan is een skivakantiechecklist de beste manier om niets in je bagage te vergeten. Lees hieronder wat je zeker moet meenemen.

Checklist skivakantie voor je bagage

checklist skivakantieWanneer je gaat skiën, is je skikleding natuurlijk essentieel. Maak dus op voorhand een lijst van de items die je uit je wintersportgarderobe nodig hebt: skivest, skitrui, skibroek en skibril zijn uiteraard onmisbaar. Die basisuitrusting vul je aan met sokken, muts, sjaal, handschoenen, … Alles wat je tegen de kou beschermt, moet mee. Vergeet ook je thermisch ondergoed niet in te pakken. Onderkleding in ademende stoffen, die de warmte binnenhoudt maar het vocht weer naar buiten leidt, heb je absoluut nodig wanneer je gaat sporten bij vriestemperaturen.

Checklist skivakantie: de reisapotheek

De basiselementen van je reisapotheek blijven dezelfde in winter en zomer. Toch heb je voor een wintersportvakantie nog wat extraatjes nodig, zoals:

  • Lippenbalsem met uv-bescherming
  • Zonnecrème voor het gezicht met extra hoge beschermingsfactor
  • Aftersun
  • Zalf voor blauwe plekken
  • Zalf voor spierpijn
  • Coldpack
  • Geneesmiddel voor verkoudheid
  • Neusspray
  • Verbanddoos

Neem je dagelijks bepaalde geneesmiddelen op voorschrift in? Vraag je huisarts dan ruim op tijd om een nieuw voorschrift, zodat je zeker niet zonder komt te zitten tijdens je skivakantie. Verder zorg je natuurlijk ook voor de andere basics in je reisapotheek: pijnstillend en koortswerend middel, nagelschaartje, fijne pincet, middel tegen braken en diarree, pleisters, (eventueel) lenzenvloeistof, ontsmettende zeep, brandwondenzalf, ontsmettingsmiddel, koortsthermometer en blaarpleisters.

Persoonlijke checklist opstellen

Zorg er ook voor dat al je (reis)documenten en verzekeringspapieren in orde zijn en in je bagage zitten. Een skiongeval is gauw gebeurd, en dan is het handig om snel het nodige papierwerk te kunnen verrichten.

Stel jouw persoonlijke checklist voor de skivakantie zeker niet te laat op. Hoe beter je voorbereid bent, hoe zorgelozer je wintersportvakantie verloopt!