Citytrip Lissabon: tips van een insider

Heb je altijd al Lissabon willen verkennen als een echte ‘local’? Lees dan zeker verder. In dit artikel vind je praktische tips van een insider om het lokale leven in Lissabon van dichtbij mee te maken en de sfeer ervan op snuiven. Met deze tips beleef je in één citytrip de ultieme Portugese ervaring. Zet je koffers alvast klaar!

Places to be in Lassabon

  • Choupana Caffe. Dit eethuisje ligt op zo’n dertig minuten wandelen van centrum. Het is een modern en ruim ingericht eethuis met fantastisch eten en gratis wifi. Vooral locals hier!
  • De LX Factory. Dit voormalige industrieel complex moet je op zondag bezoeken. Dan wordt er een supergezellige vlooienmarkt opgezet. Je vindt er ook tal van cafeetjes, restaurantjes, leuke winkeltjes en innovatieve kunstgallerijen. En terwijl je er bent: bezoek dan zeker Ler Devagar bookstore. Dit winkeltje is gezellig volgepakt met nieuwe en gelezen boeken, oude printplaten en kunst.
  • Landeau. Landeau is een gezellig winkeltje waar ze maar één iets verkopen: een verslavend chocoladecakeje waarvan het recept geheim is.
  • Lissabon is een heuvelachtige stad. Een adembenemend uitzicht vinden is dus niet moeilijk. Maar de ware crème de la crème vind je in een bar genaamd PARK, gelegen bovenop het dak van een zeven verdiepingen hoge garage.

Lissabon in een broodje

Bolo do caco is een zacht, rond brood dat subtiel is gearomatiseerd met lookboter en heerlijke kruiden. Een andere overheerlijke variant is de bolo do caco com chouriçco. Je hoort het al wanneer je het uitspreekt: hetzelfde zachte brood, met lookboter, kruiden en chorizo erin verwerkt. Een echte aanrader van een insider.

Ben je in Lissabon en wil je de lokale marktsfeer opsnuiven? Bezoek dan in het weekend de markt rond middernacht. Dan beleef je pas écht een lokale ervaring.

Karen

Karen Van Herrewegen is Online Marketeer bij Allianz Assistance België. Digitale marketing en e-commerce zijn helemaal haar ding en klanttevredenheid is daarbij essentieel. Haar andere passies zijn fotografie, dans en uiteraard: reizen! Een citytrip in Bologna, een weekje Lanzarote of een rondreis door Montenegro, ze doet het allemaal even graag. Ze deelt graag haar reiservaringen met jullie op deze blog!