Travel Belgium

De recepten voor een geslaagde citytrip naar Londen

De hoofdstad van Groot-Brittanië is een bezoekje meer dan waard! Heb je zin in een citytrip naar Londen? Met de trein sta je er in een wip, ideaal dus voor een weekendje weg. Maar wat zijn nu de absolute must sees? Het aantal bezienswaardigheden lijkt wel oneindig. En dan spreken we nog niet over alle activiteiten die je in Londen kunt ondernemen. We geven je graag enkele tips om van je Londense ontdekkingstocht een succes te maken.

De klassiekers

Wie Londen zegt, zegt Big Ben. Maar bijvoorbeeld ook Houses of Parliament, de Tower Bridge en sinds enkele jaren de Millennium Bridge en het London Eye. Liefhebbers van architecturale pareltjes zullen staan watertanden in de Britse hoofdstad.

Een museum in Londen meepikken

Wil je musea bezoeken? Trek dan maar enkele uren of zelfs dagen uit voor Tate Modern, het National History Museum of het British Museum. De collecties die je daar te zien krijgt, zijn van absolute wereldklasse. Goed nieuws trouwens: al deze musea kun je gratis bezoeken. Meer een fan van de pop- en celebritycultuur? Dan kun je je hartje ophalen aan de wassen beelden van Madame Tussauds.

Shoppen tijdens je citytrip naar Londen

Aanhanger van het adagium ‘kijken is goed, kopen is beter’? Ook dan ben je op je plaats in Londen. In straten zoals Oxford Street en Regent Street vind je de flagshipstores van heel wat wereldmerken. Geïnteresseerd in mode, speelgoed of technologie? Je vindt het er allemaal Wie graag op-en-top ‘british style’ winkelt, kan terecht in de prestigieuze warenhuizen Harrods en Selfridges.

Voer voor hipsters

Een hippe wijk identificeren in de Britse hoofdstad is niet moeilijk. Het loopt er vol jongemannen met baarden, op elke straathoek is er een koffiebar of een ambachtelijke bakkerij en in de pubs drink je plaatselijk gebrouwen bier. Shoreditch, aan de noordoostrand van het zakencentrum, is het schoolvoorbeeld van zo’n hipsterwijk.

Ga dus gerust in het Cereal Killer Café een bakje shooty shooty bang bang eten (chocoladecornflakes met witte, biologische chocolademelk) of loop eens binnen in een trendy platenwinkel zoals Flashback Records. Opgelet: geen aanrader als je allergisch bent aan ironische tattoos of septumpiercings.

Have a good time!