Citytrip Rome: deze culinaire toppers mag je niet missen!


Ben je van plan om een citytrip naar Rome te maken? Neem dan zeker deze typische gerechten uit Rome door voor je vertrekt. Zo weet je op voorhand aan welke gerechten je je kunt verwachten en wat je precies op je bord zult krijgen. Je moet ze gewoon allemaal geproefd hebben!

Supplì

Overal in Italië geniet je van ‘la dolce vita’, maar in Rome misschien nog iets meer. En dan hebben we het niet alleen over de overheerlijke pizza’s, maar ook over de lokale keuken. Neem nu bijvoorbeeld ‘supplì’, een goedkope, maar buitengewoon lekkere frituursnack. Onder de krokante korst vind je een zacht mengsel van risotto, tomatensaus en mozzarella. Begin al maar te watertanden!

Spaghetti alla carbonara

Iedereen weet wel dat ‘spaghetti alla carbonara’ tot de Italiaanse keuken behoort, maar wist je ook dat dit wereldberoemde gerecht voor de allereerste keer in Rome op tafel werd gezet? Een echte spaghetti alla carbonara wordt met eierdooiers, zwarte peper en buikspek (pancetta) of spek van varkenswangetjes (guanciale) gemaakt.

Citytrip Rome: tips

Tip voor je citytrip naar Rome: carciofi alla giuda

Hou je van artisjokken? Dan is ‘carciofi alla giuda’ een echte aanrader. Maar ook als je niet zo dol bent op artisjokken, moet je dit gerecht toch zeker een keertje geproefd hebben! De artisjokken worden namelijk gefrituurd en vooraf kort gemarineerd in citroensap met peper en zout.

Trippa alla romana

In Rome wordt er in de keuken vaak gekozen voor orgaanvlees. Bij ons is niet iedereen even gek op orgaanvlees, maar ‘trippa alla romana’ is toch het proberen meer dan waard. Het gerecht bestaat uit stukjes malse pens overgoten met een pittige tomatensaus.

Coda alla vaccinara

Nog een bekende topper in Rome is ‘coda alla vaccinara’: een stoofpotje van ossenstaart, selderij, ui, pancetta en gedroogde rauwe ham (prosciutto). Het geheel wordt afgekruid met knoflook, kaneel, nootmuskaat en verse kruiden.

Maritozzi

Heb je na een van deze heerlijke maaltijden nog zin in een dessert? Probeer dan zeker ‘maritozzi’, een cakeje gevuld met slagroom. In het deeg zitten pijnboompitten en citroen of sinaasappelschil verwerkt.

IJs(jes)tijd

Citytrip Rome: culinaire tips

Elke Romein is gek op ijs en heeft een lievelingsijssalon in zijn buurt. Natuurlijk kun je niet alle ‘gelati’ proeven, maar vergeet toch zeker niet om een bezoekje te brengen aan een van de vele ijssalons en je smaakpapillen er eens lekker te verwennen.