Travel Belgium

Schotland in de zomer: op citytrip naar Edinburgh

Zin om deze zomer op citytrip te gaan? Zet dan zeker Edinburgh op je lijstje van favoriete bestemmingen. De Schotse hoofdstad biedt een mix van geschiedenis, architectuur, cultuur en natuur. Dompel je onder in de gezelligheid en charme en ontdek wat de Schotse gastvrijheid allemaal te bieden heeft.

Een vleugje geschiedenis

De naam van de stad verwijst er al naar. Edinburgh is beroemd voor zijn kasteel. Edinburgh Castle is gebouwd op een vulkanische rots. Het merendeel van de huidige gebouwen dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel speelt een prominente rol in de Schotse geschiedenis, herbergt de Schotse kroonjuwelen en is onderwerp van talloze verhalen uit de Schotse mythologie.

Een ander fraai gebouw is de Griekse Akropolis op Calton Hill. Om die reden wordt Edinburgh wel eens het Athene van het Noorden genoemd. Ook de St Giles Cathedral vormt een grote trekpleister voor liefhebbers van historische archeologie.

Een snuifje cultuur

Edinburgh vormt jaarlijks de locatie voor het internationale Edinburgh Festival, een combinatie van diverse muziek- , opera-, dans- en theateruitvoeringen door beroemde kunstenaars en ensembles. Het kunstfestival staat elke zomer garant voor een pak toeristen.

Filmliefhebbers kunnen eind augustus volop hun hart ophalen. Dan staat het Edinburgh International Film Festival op de kalender.

Kan de perfecte citytrip voor jou niet zonder een museumbezoek? In Edinburgh heb je alvast keuze genoeg. Het National Museum behandelt de ontstaansgeschiedenis van Schotland en haar ontwikkeling als natie. Het Royal Museum is interactief en dus meer gericht op kinderen. Alle thema’s rond mechanica, elektriciteit en energie komen hier aan bod.

Schotland in de zomer: genieten van de natuur

Ondanks het drukke stadsleven bevindt zich vlak rond Edinburgh het nodige groen. Een wandeling langs de rivier Water of Leith brengt je in de wilde natuur, met een waterval er bovenop. Natuurliefhebbers zullen zeker een bezoek brengen aan de botanische tuin van Edinburgh. Met liefst 34.000 planten beschikt de tuin over een indrukwekkende collectie, die afkomstig is uit alle uithoeken van de wereld.

Een gematigd klimaat

Schotland lijkt niet altijd de meest ideale bestemming voor zonnekloppers. De reputatie van regenland is namelijk gekend. Maar wie geen strandambities koestert, moet zich hierdoor niet laten tegenhouden. Tijdens de zomer schommelt de gemiddelde temperatuur in Edinburgh rond 19 graden. Bovendien valt er maar half zo veel neerslag als in Glasgow. Ideale weersomstandigheden voor een ontspannende en verrassende citytrip! Ook het transport vormt geen hinderpaal. Edinburgh is gemakkelijk bereikbaar via ferry, met de auto of per vliegtuig.