Travel Belgium

Citytrip in de zomer: vijf verrassende (top)bestemmingen

Enkele dagen vrij deze zomer? Dan is een citytrip altijd een goed idee. De klassiekers zoals Parijs, Londen en Barcelona staan altijd garant voor enkele dagen plezier. Ben je hier echter een beetje op uitgekeken en op zoek naar een originele bestemming voor je volgende citytrip? We zetten alvast vijf alternatieve toppers op een rijtje. Ontdek Bilbao, Stockholm en nog veel meer!

Bilbao: culturele citytrip in Noord-Spanje

In de zomer trekken grote drommen toeristen naar de kusten in het zuiden van Spanje. Toch valt er ook in het noorden veel moois te ontdekken. Bilbao was vroeger een sterk geïndustrialiseerde stad, maar tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo. Dankzij heel wat investeringen is het een moderne en heel groene stad waar het fijn vertoeven is. Bezoek tijdens je citytrip zeker het beroemde Guggenheim-museum en de vele kunstgalerijen. Een dagje uitrusten op een van de nabijgelegen stranden is een mooie afsluiter van je citytrip.

Stockholm: topbestemming in winter en zomer

Stockholm is een stad die zich zowel voor een zomerse als een winterse citytrip leent. In de zomer bruist de stad van leven, maar ook rond de kerstperiode is Stockholm in de sneeuw zeker de moeite waard. De stad is gebouwd op verschillende kleine eilandjes, wat voor een unieke sfeer zorgt. Je kan het oude centrum en de vele kunstgalerijen bezoeken. Ook liefhebbers van Scandinavisch design halen hier zeker hun hartje op. Op citytrip met kinderen? Bezoek dan zeker Villa Kakelbont, het huis van Pippi Langkous!

Marrakech: unieke citytrip buiten Europa

Waarom niet eens op citytrip buiten Europa? Een vlucht richting Marokko is erg betaalbaar. Bovendien zijn er meerdere vluchten per dag. Na enkele uren kom je in een totaal andere wereld terecht. Boek een slaapplaats in een authentieke riad – een huis met binnenplein dat gebruikt wordt als hotel – en dompel je onder in de Arabische cultuur. Genieten van de sfeer op het beroemde Djemaa el Fna-plein, snuisteren tussen de kraampjes met geurige kruiden en specerijen in de soekhs, je beleeft het allemaal. Even wat rust nodig? Laat je verwennen in een hamam of maak een tocht door de uitgestrekte woestijn.

Dubrovnik: parel aan de Adriatische kust

Hoewel Dubrovnik dichterbij ligt dan de populaire Spaanse stad Malaga, blijft deze parel aan de Adriatische kust een relatief onbekende bestemming. De toeristen die Kroatië bezoeken blijven meestal in het noorden om van de stranden te genieten. Dat is zonde, want Dubrovnik is een heerlijke bestemming voor een citytrip. Het is een versterkte stad op een landtong, waarvan het historische centrum zeker niet moet onderdoen voor de klassieke Italiaanse steden. Bovendien kan je vanuit Dubrovnik wandel- en fietstochten maken in de bergen. Ook een boottocht naar de prachtige eilanden is zeker een must-do.

Boedapest: goedkope citytrip naar een bruisende stad

Oost-Europa komt steeds meer op als bestemming voor vakanties en citytrips. Zeker wie op zoek is naar een boeiende en goedkope citytrip, vindt hier zijn gading. We kunnen je alvast Boedapest aanraden. Deze bruisende Hongaarse stad ligt aan de Donau en bezit heel wat sites die op de UNESCO-lijst voor werelderfgoed staan. Forten, Habsburgse paleizen, middeleeuwse straatjes om in te verdwalen, je vindt het er allemaal. Een citytrip naar Boedapest is echter niet compleet zonder een bezoek aan de natuurlijke thermale baden, waarrond enkele prachtige traditionele badhuizen gebouwd werden.

De bestemming voor je citytrip deze zomer gekozen? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten, zo ben je gerust!

> Bekijk zeker ook ook tips voor citytrips in Europa!