Citytrips in Europa: 5 must-see Europese steden!

Er even tussenuit gaan kan enorm veel deugd doen en een citytrip is hiervoor ideaal. In enkele uren tijd kan je van je thuis naar eender welke stad in Europa reizen. Er zijn uiteraard tal van mogelijkheden, iedere stad heeft zijn attracties en charme, maar wij hebben toch vijf favoriete citytrips in Europa waar we met plezier een lang weekend of een midweek voor vrijmaken!

De koning der citytrips – Parijs

citytrips Europa Parijs met reisverzekering
Parijs is de ultieme bestemming als je op zoek bent naar een gezellige vakantiesfeer of een romantische bestemming. Met de Thalys ben je er bovendien in ongeveer 2 uur!

Aangekomen in Parijs heb je tal ven keuzes. Een van de mooiste delen van de Franse hoofdstad is Montmartre. Dit stukje Parijs gelegen op een heuvel geeft een adembenemend uitzicht over de stad. Montmartre bestaat grotendeels uit historische gebouwen met de Place du Tertre als ultieme trekpleister voor toeristen.

Natuurlijk is Parijs veel meer dan enkel een toeristische locatie, het is ook voor culturele citytrips een uitstekende bestemming. Het Louvre is vanzelfsprekend een must-see met onder andere de wereldberoemde Mona Lisa. Naast het Louvre zijn er tientallen andere musea waarmee je zonder twijfel verscheidene dagen kan vullen!

Ook voor de kleinsten is Parijs een prachtige bestemming, niet alleen voor de stad zelf maar uiteraard ook voor Disneyland dat vlakbij ligt.

Kortlopende reisverzekering voor citytrips

Een citytrip plan je meestal minder diepgaand dan een grote vakantie van meerdere weken, maar toch kan een annulatieverzekering de moeite zijn. Het vervoer, het hotel en andere attracties die je reeds hebt vastgelegd kunnen al snel oplopen tot een mooi bedrag.

Ook tijdens de trip kan er wel eens iets misgaan, het is daarom steeds een goed idee om een kleine investering te doen in een reisverzekering om zo hoge kosten te vermijden voor bijvoorbeeld medische bijstand in het buitenland.

Een kortlopende reisverzekering voor een citytrip in Europa is dan ook een zeer kleine investering en zorgt ervoor dat je met een gerust hart kan vertrekken. Weet je niet goed wat de voordelen zijn van een reisverzekering? Lees dan zeker meer over de dekking van een reisverzekering!

Ontdek het jonge en bruisende Amsterdam

I Amsterdam Citytrip Europa kortlopende reisverzekering

Een andere hoofdstad waar je met de wagen in 2 uur kan geraken is Amsterdam. De hoofdstad van Nederland heeft veel te bieden, van cultuur tot recreatie.

Wij vinden vooral het vernieuwde Museumplein adembenemend. Met zomerse temperaturen zal het er redelijk druk zijn, maar dit stoort absoluut niet. De groene grasvelden reiken ver genoeg zodat er ruimte is voor iedereen. Als je na een dag wandelen over de Grachten van Amsterdam even wilt verfrissen kan je net zoals tientallen anderen even genieten aan het ondiepe zwembad met zicht op het Rijksmuseum en de ondertussen beroemde I amsterdam letters.

Citytrip naar Londen? Shopping, cultuur en veel meer!

Citytrip Europa Londen
Londen is een stad die weinig introductie nodig heeft. Je kan er naar hartenlust shoppen in Oxford Street, Carnaby Street of het beroemde warenhuis Harrods. De stad verkennen is ook zeker de moeite waard en met een adembenemende musical aan het einde van de dag ben je zeker van een geslaagde citytrip!

Culturele citytrip naar Edinburgh

Citytrip Edinburgh

Indien je op zoek bent naar een dosis cultuur is Edenburgh de perfecte keuze. Een groot deel van de stad is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. De stad is adembenemend en hetzelfde kan gezegd worden van Edinburg Castle, JK Rowling liet zich zelfs door deze stad inspireren voor de Harry Potter boekenreeks! Ze schreef zelfs een aantal van de verhalen in enkele van de plaatselijke cafés.

Doorheen het jaar zijn er bovendien verschillende festivals zoals het grootste kunstfestival ter wereld, boekfestivals, een vuurspektakel aan de start van de zomer en nog veel meer. Kortom Edinburgh is een stad waar je je geest kan verruimen!

Zon, zee, strand en groene eilanden? Citytip naar Split!

citytrip Split Adriatische zee

De steden die je verwacht op een lijst met citytrips in Europa zijn waarschijnlijk Berlijn, Barcelona, Rome of Madrid. Met deze temperaturen is een prachtig strand om volop te genieten ook enorm aantrekkelijk. Met tientallen stranden vind je ongetwijfeld het perfecte plekje om enkele uren te relaxen in de zon in het Kroatische Split.

Split is gelegen aan de Adriatische Zee, dit betekent dat je er het zuiverste zeewater van Europa kan vinden. Naast de vele prachtige stranden is er ook voldoende te zien in en rond Split. De vakantiesfeer zorgt voor een aangenaam en relaxed uitgaansleven met tal van evenementen, clubs en bars op het strand tijdens de zomermaanden.

Er zijn ook bezienswaardigheden zoals de historische binnenstad die voor een deel bestaat uit een kasteel. Bovendien zijn de verschillende eilandjes gelegen voor Split zeker de moeite waard met leuke steden en ongerepte natuur.

Hoewel reizen naar Split niet even snel gaat als een citytrip naar de eerder vermelde steden, vinden we Split toch zeker de moeite om te overwegen! Indien je toch beslist dat deze stad te ver ligt voor een citytrip kan je er uiteraard ook een volwaardige vakantie van maken met een bezoek aan andere Kroatische steden zoals Dubrovnik.