Corona reizen

Corona en reizen: mogen we nog dromen?

Frans

Heel wat reislustigen hadden zich het begin van de lente en de paasvakantie ongetwijfeld helemaal anders voorgesteld. Dat het Coronavirus – officieel het SARS-CoV-2-virus – zoveel roet in het eten zou gooien, had een tijd geleden werkelijk niemand vermoed. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en kijken heel wat mensen nu al reikhalzend uit naar de reis die ze willen maken zodra de crisis volledig bedwongen is. Maar wanneer zal dat zijn? En is het wel zo verstandig om nu al terug aan reizen te denken?

Reis gepland? Wat nu?

Als je een reis geboekt had die door de uitbraak van het Coronavirus in het water is gevallen, neem je het best een kijkje op onze pagina met Coronanieuws. Daar lees je wat we voor jou kunnen betekenen, wat je reis- en annuleringsverzekering precies dekt en wat niet. Heb je nog vragen, dan vind je daar ook alle nodige contactgegevens en links naar betrouwbare informatie over het Coronavirus.

Waren je reisplannen nog niet zo concreet, dan is dat ergens een geluk bij een ongeluk. Leuk is het niet, maar dromen kun je wel een stuk makkelijker uitstellen. Nu is het vooral belangrijk om de richtlijnen van de overheid strikt op te volgen en jezelf, je familie en je vrienden niet in gevaar te brengen.

Corona en reizen: wat brengt de toekomst?

Hoelang deze crisis precies zal duren, kan voorlopig nog niemand voorspellen. Feit is wel dat dit een wereldwijd probleem is en dat ongebreideld reizen de verspreiding enkel verder in de hand zou werken. Vandaar dat verschillende landen momenteel de grenzen sluiten en dat tal van vluchten geannuleerd zijn.

Toch zal ook deze crisis uiteindelijk een einde kennen en zullen na verloop van tijd de maatregelen versoepeld worden. Of dat ook betekent dat verre reizen deze zomer alweer mogelijk worden, lijkt eerder twijfelachtig. In een interview met Het Laatste Nieuws raadt Pierre Van Damme, hoogleraar vaccinologie aan de UAntwerpen, af om nu al boekingen te doen voor de zomermaanden. “Reken erop dat heel veel landen nog maanden zullen vragen dat hun burgers binnenblijven om een sneeuwbaleffect in de verspreiding van Corona te voorkomen. Toeristen passen niet in dat plaatje”, aldus Van Damme. Toch betekent dit hopelijk niet dat uitjes de rest van het jaar verboden zullen zijn. Alleen is de kans wel groot dat je het dichter bij huis zult moeten zoeken en dat je ook op een andere manier zult moeten reizen. Gelukkig biedt ons eigen land heel wat mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietsvakantie door Vlaanderen? Perfect om alle moois dicht bij huis te ontdekken! En uiteraard is dromen niet verboden … maar bovenal is het nu belangrijk om je gezondheid te beschermen. Hou het veilig!

Ruben, Productmanager E-commerce - Allianz Assistance

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk in Amsterdam.