mooiste fietsroutes Vlaanderen

Daar is de lente! 5 groene fietsroutes in Vlaanderen

Frans

In mei laat de Belgische lente zich naar goede gewoonte in alle schoonheid zien. Nog maar eens het bewijs dat je het voor een prachtige fietsvakantie helemaal niet ver hoeft te zoeken! Sta je te popelen om op je fiets te springen, maar weet je niet waarnaartoe? In elke streek valt er wel wat te ontdekken. Speciaal voor jou zochten we enkele van de mooiste fietsroutes in Vlaanderen bij elkaar. Volg even mee!

Lees ook: Dit zijn de beste mountainbikeroutes in België

1.     De groentetuin van Europa

Langs de grens tussen Ardooie en Koolskamp in West-Vlaanderen is het groener dan groen. Niet voor niets wanen toeristen zich er in de groentetuin van Europa. Eerst zien en dan geloven? Volg de fraaie Veldroute en geef je ogen de kost aan de talloze rustieke hoeven en weilanden die de streek rijk is.

2.     De kreken van het Meetjesland

Een thematische fietstocht met geluidsfragmenten voor jong en oud? Waarom niet! Spring in het zadel met het hele gezin en verken de wondermooie kreken van het Meetjesland.

3.     De Kalmthoutse Heide

De Heideroute mag dan wel de oudste themaroute in de Kempen zijn, ze is de laatste jaren daarom zeker niet minder populair geworden. Integendeel, elk jaar trakteren honderden fietsfanaten zich op deze adembenemende tocht langs de Kalmthoutse Heide.

4.     Kastelen kijken in Limburg

Behalve fruitbomen prijken er in het glooiende landschap van Haspengouw tussen Maas en Rijn tal van voorname hoeves en kastelen. Doe de Adellijke Domeinenroute aan en je bewondert ze met eigen ogen. Absoluut de moeite!

5.     Windmolens met een verhaal

In de streek rond Leuven sieren dertig statige windmolens het landschap. Eentje ervan was vroeger zelfs de thuisbasis van Kapitein Zeppos. Een fietstochtje waard? Daar bestaat geen twijfel over.

Kies je fietsroute zonder zorgen

Pech onderweg? Je fiets kapot of gestolen? Met een goede fietsverzekering maakt het niet uit wat je op je route tegenkomt. Bereken meteen je premie!

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.