Dagje uit? Een citytrip van 1 dag, het kan!

Wil je er eventjes tussenuit knijpen? Een dagje uit is heerlijk! Maar waarom zou je je tot Belgïë beperken? Steden als Rotterdam, Maastricht, maar ook Parijs, Londen, Barcelona en Praag kun je perfect met een bezoek van één dag vereren. Ideaal om te shoppen of gewoon eens een andere sfeer op te snuiven.

Met de auto, trein of het vliegtuig?

Heel wat interessante Europese steden kun je makkelijk en snel per auto of per trein bereiken. Voor een stad die wat verder ligt, kun je het vliegtuig nemen. Als je even rondkijkt, betaal je voor een vliegticket bij een lagekostenmaatschappij maar een paar tiental euro’s. Zeker niet onoverkomelijk en aangezien je niet blijft overnachten, spaar je hotelkosten uit.

Luchthaven bij het centrum

dagje uitGa je met het vliegtuig, dan kies je voor je ééndaagse citytrip het best een stad uit met een luchthaven dicht bij het stadscentrum. Is die er niet, dan is een directe verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum een absolute must. De bedoeling is dat je ’s ochtends zo vroeg mogelijk ter plekke bent en pas tegen de avond de terugreis aanvat. Zo geniet je optimaal van je dagje uit in het buitenland.

Tip: als dat je beter uitkomt, kun je je heen- en je terugvlucht ook bij twee verschillende luchtvaartmaatschappijen boeken.

Dagje uit in Barcelona

Laat ons een voorbeeld geven. Wat dacht je van een bezoekje aan Barcelona? Deze stad telt maar liefst drie vlieghavens: Barcelona-El Prat, Barcelona-Girona en Barcelona-Reus. Voor een citytrip van één dag is vliegen op Barcelona-El Prat aangewezen, aangezien die luchthaven het dichtst bij het stadcentrum ligt.

Wil je typische bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia of Camp Nou bezoeken, dan moet je er rekening mee houden dat deze buiten het centrum van Barcelona liggen. Een planning van wat je allemaal wil bezoeken tijdens je dagje uit is dus geen overbodige luxe. Tip: overlaad je programma niet en laat ruimte om rustig wat te genieten.