Dagje uit met kinderen: omdat het niet altijd de dierentuin moet zijn

De zomervakantie mag dan wel afgelopen zijn, een uitje met de kids tijdens het weekend helpt ze ongetwijfeld goed en wel de eerste schoolweken weer door… De dierentuin hebben ze ongetwijfeld al meerdere keren gezien. Maar welke mogelijkheden zijn er nog? Met deze zes tips maak je er een onvergetelijke dag van!

Uit met de kinderen? Enkele tips!

1. Technopolis

Wil jij ook weleens weten hoe het is om op een spijkerbed te liggen? Of heb je zin in een spannend fietstochtje op een kabel die vijf meter boven de grond hangt? In het doe-centrum Technopolis kom je te weten hoe wetenschap en technologie in dagelijkse dingen verstopt zitten. Daarnaast staan er ook nog andere zaken op het programma, zoals de doe-tuin of Xplora. Bij Technopolis verveelt je kroost zich geen minuut!

2. Plopsa Indoor Hasselt

Naast de ‘gewone’ pretparken zoals Bellewaerde, Bobbejaanland, Walibi en Plopsaland De Panne kun je ook naar een overdekt themapark gaan: Plopsa Indoor Hasselt. Het park is voornamelijk gericht op de iets jongere kinderen en ideaal voor een uitje op een regenachtige dag. Bij goed weer kies je natuurlijk beter voor het avontuur in een buitenpretpark.

3. Museum voor Natuurwetenschappen

Fan van ‘Jurassic World’? In het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen kun je naar de grootste Europese tentoonstelling over dinosauriërs gaan kijken. Je kunt er zowel een bezoekje brengen aan de vaste tentoonstelling als aan de tijdelijke expo’s. Leuk voor kleine paleontologen in spe!

4. Muziekinstrumentenmuseum

Uitje met de kinderen plannen

Het gebouw alleen al is het bezoeken waard: het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum herbergt een van ’s werelds grootste collecties muziekinstrumenten. Hier leer je alles over de geschiedenis van de muziekinstrumenten, hoe ze gemaakt werden en hoe ze werken. Tijdens de zomer kun je bovendien meedoen aan tal van workshops en zoektochten. Neem zeker de lift tot op de bovenste verdieping, en geniet daar van een drankje én een magnifiek uitzicht op onze hoofdstad.

5. Subtropische zwembaden en zwemparadijzen

Tijdens een zwoele zomerdag zoeken we graag de verfrissing op. Een zwemuitje komt dan als geroepen. Is het slecht weer? Trek dan naar een van de vele subtropische zwembaden in ons land. Denk maar aan Océade in Brussel, Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen of het Netepark in Herentals.

6. Avontuurlijke uitjes

Zijn je kinderen avontuurlijk aangelegd? Ga dan voor een klimmuur of een tochtje met een kano. Een alternatief: ontspanningsparken met go-carts, speeltuinen, trampolines en hindernissenparcours.