Travel Belgium

De beste bestemmingen voor avontuurlijke reizen

Avontuurlijke reizigers zijn op zoek naar uitdagingen. De een loopt warm voor een mountainbiketocht in de bossen van Noorwegen, de ander verkiest de verkenning van een broeierige stad in het Midden-Oosten. Ben je nog op zoek naar een avontuurlijke en verrijkende vakantiebestemming? Dan vind je hier inspiratie.

De verboden plekken

Myanmar, het vroegere Birma, was lange tijd allesbehalve een vanzelfsprekende vakantiebestemming. Het land was min of meer afgesloten van de buitenwereld. Daardoor zijn de honderden volkeren die er leven nauwelijks beïnvloed door het Westen. Nu is de politieke situatie veel stabieler en wordt het land, langzaam maar zeker, meer opengesteld voor buitenlandse bezoekers.

Het Midden-Oosten is een andere regio die veel reizigers bij voorbaat uitsluiten. Toch herbergt de streek een prachtige, ruwe natuur. Israël is een opkomende reisbestemming voor wie van avontuurlijk reizen houdt. Avontuurlijk, of ronduit gevaarlijk? Reisorganisaties benadrukken dat Israël veilig is voor reizigers. Je grootste avonturen zullen zich op wandel- en mountainbikepaden afspelen, of al drijvend op de Dode Zee. 

Avontuurlijke reizen in ongerepte natuur

Wie verbaasd wil worden door de pracht en diversiteit van wilde natuur, moet Madagaskar overwegen. Madagaskar biedt een heel grote diversiteit aan fauna en flora, en je geniet er van ronduit adembenemende landschappen. Een deel van het avontuur bestaat erin om al die prachtplekken te bereiken. Madagaskar is een groot eiland en de wegen zijn in slechte staat. Maar wie het aandurft, zal het zich niet berouwen. Dit is dé droombestemming voor avontuurlijke natuurliefhebbers.

Dichter bij huis is Slovenië een slimme keuze voor wie natuur, sport en ontspanning graag combineert. In het noordwesten van dit kleine Balkanlandje – een buur van Oostenrijk en Italië – kan je wandelen, mountainbiken en raften in de Julische Alpen. Het idyllische meer van Bled is de perfecte uitvalsbasis.

Rijzende sterren

Tot tien jaar geleden was Sri Lanka in de ban van een pijnlijke burgeroorlog. Sindsdien stromen de toeristen met mondjesmaat binnen. Ze komen voor de stranden en natuurparken, maar zeker ook voor de olifanten, de vriendelijke mensen en de heerlijke keuken. Sri Lanka is klein, maar heeft geen gebrek aan bezienswaardigheden. Het eiland telt maar liefst acht Werelderfgoed-sites!

Patagonië, in het verre zuiden van Argentinië, staat bekend om zijn ruwe, ontoegankelijke landschappen. Hier is alles groot, leeg en overweldigend. Patagonië is de perfecte bestemming voor wie avontuurlijke, meerdaagse trektochten wil doen, maar ook voor stoere motorrijders en hippe vogels heeft Argentinië heel wat te bieden.

Avontuurlijk, maar niet onveilig

Waar je ook heen gaat: denk aan je veiligheid en sluit een goede reisverzekering af. Wie goed verzekerd is, geniet nog meer van elk reisavontuur.