last minute tips

De beste last minute? Die vind je met deze tips!

Frans

Heb je nog geen vakantie geboekt, maar heb je nu toch zin om eropuit te trekken? Gelijk heb je! Tijd dus om een last minute te zoeken. De vraag is alleen hoe je daar nu juist aan begint en hoe je ervoor zorgt dat je een goede deal sluit. Deze tips helpen je alvast op weg!

Stel je flexibel op

Als je een goedkope last minute wil boeken, zul je je flexibel op moeten stellen. Zo zullen bestemmingen die niet voor de hand liggen goedkoper zijn dan de typische vakantielanden. Verder kun je de kosten ook drukken door je niet te hard te focussen op een vaste vertrek- en terugkeerdatum. Ook de luchthaven vanwaar je vertrekt, kan bepalend zijn voor de prijs. Wees dus ook op dat vlak niet al te kieskeurig.

Weet wat je wil

Hoewel je je het best flexibel opstelt, is het wel zo handig om goed te weten wat je wil. Wil je een korte citytrip maken of gaat je voorkeur eerder uit naar een verre, lange reis? Als je dit op voorhand beslist, kun je gerichter zoeken en dus ook sneller betere deals vinden. Verder is het ook slim om op voorhand een budget vast te leggen: hoeveel ben je bereid om te betalen voor je vakantie? Ook op basis daarvan kun je de resultaten filteren. Bovendien voorkom je zo dat je in je enthousiasme veel meer uitgeeft aan je last minute dan je initieel van plan was.

Laat je niet vangen

Als je op zoek bent naar een last minute is het soms verleidelijk om gewoon te boeken zodra je iets interessants tegenkomt. Hoewel snel handelen bij last minutes zeker belangrijk is – voor je het weet is de deal alweer weg of duurder –kijk je toch het best eerst even na of de aanbieding niet te mooi is om waar te zijn. Als het om een pakketreis gaat, check dan of de tickets afzonderlijk niet goedkoper zijn. Vond je een interessant hotel? Zoek dan even een aantal reviews op om te zien of er geen addertjes onder het gras zitten. Hetzelfde geldt voor vliegtickets: ga na of je nog moet bijbetalen om bagage mee te pakken en of er geen extreme overlays zijn bij langeafstandsvluchten.

Last minute geboekt en klaar om te vertrekken? Vergeet dan niet om snel nog een reisverzekering af te sluiten!