De beste reisbestemmingen voor het najaar

fr

De zomer is ondertussen alweer even voorbij en de zwoele zon heeft plaatsgemaakt voor koude, donkere winterdagen. Het is met andere woorden hoog tijd om er even tussenuit te gaan. Maar naar welke reisbestemmingen trek je nu het best in het najaar? Een top vijf!

Thailand

Met zijn boeiende cultuur en prachtige natuur is Thailand sowieso een fantastische reisbestemming waar het altijd warm is. Maar het najaar is toch de beste periode om naar Thailand af te reizen, omdat het klimaat er dan op zijn best is. Het regenseizoen is net achter de rug, waardoor de lucht minder vochtig is en er weinig neerslag valt. Bovendien liggen de temperaturen rond de 33 °C, wat minder verstikkend is dan de hoge temperaturen tijdens het warmste seizoen.

Cuba

Ook in Cuba is het klimaat op z’n best in het najaar met veel zon en weinig neerslag. Verder is Cuba een ideale najaarsvakantie, omdat je er zowel tot rust kunt komen op de parelwitte stranden van Varadero als cultuur kunt opsnuiven in steden als Havana en Trinidad.

Mexico

Voor Mexico geldt eveneens dat het najaar het mooiste weer brengt met aangename temperaturen tussen 23 °C en 31 °C, veel zon en weinig regen. Idealiter reis je naar Mexico in het vroege najaar. Het hoogseizoen gaat namelijk stilaan van start in november en piekt rond december-januari waardoor de prijzen eveneens de hoogte in schieten. Ga je eind oktober of begin november naar Mexico, dan kun je genieten van het mooie weer zonder je blauw te betalen aan vliegtickets en overrompeld te worden door een massa toeristen.

Zuid-Afrika

Hoewel je in Zuid-Afrika prachtige stranden hebt, is het land toch vooral een bezoekje waard omwille van zijn verbluffende fauna en flora. En net daarom is het najaar de ideale periode om naar Zuid-Afrika te gaan. Het regenseizoen zit er dan net op, waardoor de natuur in volle bloei staat. Bovendien liggen de temperaturen rond de 23 °C, waardoor je het land op een aangename manier kunt verkennen.

Marokko

Marokko is heerlijk dichtbij, waardoor het de ideale bestemming is als je graag naar de zon wil, maar geen zin hebt om lang te reizen. Bovendien kom je terecht in een volledig andere cultuur. Je bent er dus even écht helemaal uit.

Tip: Geniet optimaal van je najaarsvakantie en breng je reisverzekering in orde voor je naar de zon trekt!