auto wassen

De binnenkant van je auto wassen: 4 do’s-and-don’ts

Frans

Zelf je auto wassen is bijzonder makkelijk en veel goedkoper dan een bezoekje aan de carwash. Lees vier do’s-and-don’ts om het interieur van je wagen tot in de puntjes schoon te maken.

Doen: je auto wassen met niet-intensieve producten

Gebruik een microvezelspons of -doek en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Je leest wel eens dat azijn de binnenkant van je auto laat blinken als nieuw, maar je investeert het best in producten specifiek voor je wagen. Zeker voor je bekleding is dat een must, want stoffen zetels vragen een andere behandeling dan een lederen interieur.

Een zachte doek en lauw water zijn meestal voldoende voor het dashboard en de deuren, maar bij hardnekkige vlekken kun je een druppel afwasmiddel toevoegen. Je ramen was je met een ruitenreiniger voor een streepvrij resultaat.

Zet twee emmers klaar om de binnenkant van je auto te wassen: een met een sopje en een met enkel warm water om je spons af te spoelen.

Niet doen: meteen beginnen stofzuigen

Haal dus niet meteen je stofzuiger boven, maar werk van boven naar beneden. Begin bij je dashboard en de middenconsole (aan je versnellingspook) — twee verzamelplaatsen voor stof en vuil. Ook je ramen mag je meteen wassen. Klop nog even de automatten uit en dan ben je helemaal klaar om te stofzuigen.

Niet doen: geurtjes verbergen met autoparfum

Merk je een slechte geur op in je wagen? Probeer de stank niet te verdoezelen met een parfum, maar ga op zoek naar de oorzaak en pak die aan. Misschien werkt de airco niet goed en blaast hij een onaangename geur naar binnen?

Doen: een tandenborstel gebruiken

Lukt het je niet om roosters en hoekjes helemaal proper te krijgen? Een tandenborstel doet wonderen om de moeilijk bereikbare plekjes van je auto te wassen.

Met deze tips blinkt je auto als nooit tevoren. Heb je ook de juiste verzekering afgesloten? Dan is je wagen er weer helemaal klaar voor.