De deur uit? Niet zonder reisverzekering!

Geniet jij ook zo van het prikkelende proces van vakantieplanning? Bestemming kiezen, vluchten zoeken, overnachting boeken, … De voorpret is bijna net zo leuk als de reis zelf. Maar één stap in de voorbereiding slaan velen liever over: de reisverzekering regelen. Het is een aanlokkelijke kostenpost om te schrappen, want je besteedt al heel wat aan je reis. Die verzekering plan je toch niet te gebruiken. Dus drink je met dat geld liever een extra cocktail op het strand?

Niet weg zonder reisverzekeringEen reisverzekering, is dat wel nodig?

Denk daar nog eens over na. Je hebt gespaard voor deze reis. Zorgvuldig gebudgetteerd. Eigenlijk heb je geïnvesteerd in je eigen ontspanning en plezier. En die investering bescherm je maar beter: met een reisverzekering. Zo hoeft pech geen ramp te zijn – zoals gestolen bagage, een onverwacht bezoekje aan het ziekenhuis, of zelfs een vervroegde terugkeer naar huis.

Scenario’s die je jezelf bespaart

Het absolute minimum dat je reisverzekering moet dekken? Dat ben jij zelf, en jouw gezondheid. Bescherm jezelf tegen de beslommeringen en kosten van een ziekenhuisopname of zelfs simpele medische verzorging. Ben je op vakantie in een land waar gezondheidszorg duur is, zoals de Verenigde Staten, of waar je liever in een privékliniek terechtkomt om zeker te zijn van goede zorgen? Dan ben je maar al te blij dat je verzekering achter je staat.

Waarom een reisverzekering afsluiten een slim idee is

Andere aspecten van een goede reisverzekering

Nog een paar dingen waarover je liever niet nadenkt, maar die van onmisbare waarde zijn op reis:

  • Vergoeding van je bagage bij verlies of diefstal: stel je maar eens voor, een hele vakantie in de kleren die je aanhad op de heenvlucht.
  • Tussenkomst bij annulatie: wanneer je onverwacht niet kan vertrekken, ben je liever niet je hele investering kwijt.
  • Algemene bijstand bij al wat je verder nog kan overkomen: je paspoort verloren, je bril vergeten in het vorige hotel, een onbekende die struikelt over jouw bagage en zijn enkel verstuikt, …

Toch maar even kijken naar een goede reisbijstandsverzekering dus. Met het telefoonnummer van je verzekeraar op zak reis je zonder zorgen. En dat is zijn investering meer dan waard.