Wenen

De ideale wintertrip: dit moet je doen in Wenen

Frans

Nu je met de nachttrein goedkoop én eenvoudig naar Wenen kunt reizen vanuit Brussel, is het het ideale moment om de prachtige stad te ontdekken. Zeker in de winter is het sprookjesachtige Wenen echt een bezoekje waard. Ontdek welke bezienswaardigheden je zeker bezocht moet hebben!

Release your inner Sisi

Wenen is de stad van Sisi; daar kun je niet omheen tijdens je bezoek. Breng dus zeker een bezoekje aan Hofberg in het midden van Wenen, waar Sisi traditiegetrouw overwinterde. Je vindt er bovendien het Sisi Museum. Heb je na dit bezoek nog geen genoeg gekregen van Sisi? Ga dan ook langs Slot Schönbrunn, het zomerverblijf van de prinses dat zich een paar kilometer buiten het centrum van Wenen bevindt.

Prachtig uitzicht van op de Stephansdom

De Stephansdom is een van de mooiste gebouwen in Wenen, en de belangrijkste kerk van heel Oostenrijk. Dit gebouw kun je dus zeker niet overslaan bij een bezoek aan Wenen. Binnen kun je je vergapen aan de talloze altaren, kapellen en catacomben. Helemaal vanboven, in de zuidtoren, heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Wenen.

Lekker opwarmen in een Weens koffiehuis

De Weense koffiehuizen behoren tot het cultureel erfgoed van de stad en zijn dus zeker een tussenstop waard. Niet alleen zijn ze gezellig om te zitten en te genieten van het prachtige interieur, je eet er bovendien de lekkerste Apfelstrudel en Sachertorte. Smullen!

Kun je niet wachten om naar Wenen te vertrekken? Vergeet dan niet om een goede reisverzekering af te sluiten voor een zorgeloze citytrip!