Travel Belgium

De juiste reisverzekering voor iedere reis

Frans

Als je op reis gaat is het laatste waar je aan wilt denken ziekte, een ongeval of andere onverwachte problemen die soms erg hoge kosten met zich meebrengen. Om jezelf te beschermen kan je daarom best een reisverzekering afsluiten.

Niet iedere reis heeft echter dezelfde risico’s. Als je op vakantie gaat naar Azië met als doel extreme sporten te beoefenen, loop je toch een beduidend hoger risico dan wanneer je gezellig gaat kamperen in Duitsland? Daarom is ook niet iedere reisverzekering dezelfde!

Tijdelijke of doorlopende reisverzekering

Bij het kiezen van een reisverzekering start je best met jezelf een zeer belangrijke vraag te stellen: Hoe vaak ga ik eigenlijk op vakantie? Als je meerdere malen per jaar op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering eenvoudig en bovendien veel voordeliger. Je kan bovendien kiezen voor een doorlopende reisverzekering die voor het volledige gezin geldt!

Met een doorlopende reisverzekering ben je het ganse jaar beschermd voor eender welke reis. Een citytrip naar Londen, een cruise op de Middellandse zee, een vakantie naar China of een safari in Kenia? Je moet niet telkens een nieuwe reisverzekering afsluiten!

Ben je niet meteen een globetrotter en ga je gewoon een enkele keer per jaar op reis? Dan is een tijdelijke reisverzekering (ook wel kortlopende reisverzekering genoemd) uiteraard voordeliger en makkelijker. Deze kan je boeken tot één dag voor vertrek! Let wel dat als je opteert voor een tijdelijke reisverzekering mét annulering, je deze minstens één maand tot op datum van vertrek moet boeken!

Hoeveel kost een tijdelijke reisverzekering?

De meeste doorlopende reisverzekeringen zijn mondiaal, dit betekent dat je overal ter wereld verzekerd bent. Maar bij een tijdelijke reisverzekering kan de prijsberekening vrij complex in z’n werk gaan… Soms wordt de prijs berekend op basis van de reissom, terwijl in andere situaties het aantal personen en aantal dagen als rekenbasis zal gehanteerd worden. Zie er dus op toe dat je op voorhand duidelijk weet wat een tijdelijke reisverzekering je zal kosten!

Er zijn ook verscheidene opties op vlak van dekking. Wil je enkel reisbijstand? Dan ben je niet verzekerd in geval van annulering. Je kan echter ook enkel een annuleringsverzekering nemen, hoewel het doorgaans voordeliger is om voor een multirisico verzekering te kiezen die alle risico’s dekt!

Welke tijdelijke reisverzekering neem ik?

Binnen tijdelijke reisverzekeringen zijn er verschillende opties. Ga je op zakenreis? Dan neem je uiteraard een reisverzekering specifiek bedoeld voor zakenreizen. Indien je vaak op reis moet voor het werk is een doorlopende reisverzekering echter veel eenvoudiger en ben je altijd 100% zeker dat je beschermd bent.

Ook voor familievakanties zijn er specifieke reisverzekeringen die je vanaf 3 personen kan afsluiten. In plaats van een bedrag per persoon betaal je dan een familietarief. Natuurlijk kan je ook een vakantie verzekering afsluiten voor een vakantie alleen of met twee.

Speciale reisverzekering voor extreme sporten of skivakantie?

Sommige vakanties zijn extra risicovol en vragen dan ook extra bescherming. Bij een skivakantie heb je extra kosten zoals een skipas, de uitrusting en een grote kans op breuken of lichamelijke letsels. Ook bij extreme sporten is er een extra risico op ongevallen.

Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een reisverzekering met skigaranties: een reisverzekering die de fervente wintersporters onder ons bedient. Informeer je vooraf goed van de voorwaarden. Ook als je een specifieke vraag hebt over de juiste reisverzekering voor jouw vakantie mag je ons steeds contacteren op het nummer +32 2 529 76 70 of per e-mail!