De top 10 vakantiebestemmingen wereldwijd: ontdek ze hier!

 

Het aanbod aan vakantiebestemmingen is zodanig groot geworden, dat het bijna onmogelijk wordt om te kiezen! Bijna elk land leent zich tot uiteenlopende vakanties, zoals uitrusten in een hotel met zwembad of een trip met de rugzak. Dat maakt kiezen tussen vakantiebestemmingen er niet gemakkelijker op. We schreven al over de top 10 vakantiebestemmingen van de Belgen, maar waarom zou je ook geen andere continenten gaan ontdekken? Deze top 10 vakantiebestemmingen wereldwijd helpt je alvast op weg.

Ontdek de top 10 vakantiebestemmingen 2014

Vakantiebestemmingen top 10 volgens Lonely Planet

Lonely Planet – een van de beroemde reisgidsen – stelt elk jaar een top 10 van de beste vakantiebestemmingen samen. Het gaat hierbij om landen waar dat jaar iets speciaals te doen is of om plaatsen die omwille van verschillende redenen (zoals de mooie natuur, het historische verleden, …) opkomen als vakantiebestemming en dus zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

1. Brazilië

Brazilië staat dit jaar natuurlijk wereldwijd in de kijker dankzij het WK voetbal. Maar ook de rest van het jaar blijft het een aantrekkelijke vakantiebestemming die stranden, regenwouden en oude koloniale architectuur in de bruisende steden moeiteloos combineert. Wil je graag iets speciaals meemaken op reis? Stel je reis dan uit tot 2016, want dan vinden de Olympische Spelen plaats in Brazilië.

2. Schotland

Schotland is niet zo ver weg en dus een gemakkelijk te bereiken vakantiebestemming. Er staat dit jaar heel wat op het programma: de Commonwealth Games, Year of Homecoming, muziekfestivals, het Whisky Festival, … Wie zijn vakantieperiode goed uitkiest, krijgt de mogelijkheid om heel wat mee te maken op zijn reis!

3. Zweden

Zweden was al langer bekend om zijn mooie natuur, maar het land staat nu ook in de top 10 omwille van zijn cultureel en culinair hoogstaande aanbod. De stad Umea is bovendien Europese Culturele Hoofdstad van het jaar.

4. Malawi

Wie graag in alle rust op safari wil, moet dit jaar zeker naar Malawi. In de nationale parken spot je de Big Five zonder al te veel andere toeristen om je heen. Ook zwemmen in Lake Malawi of een stevige bergbeklimming behoren tot de mogelijkheden. Ontdek deze vakantiebestemming dus voor de grote massa het doet!

5. Antarctica

Pinguins spotten op Antarctica: originele vakantiebestemming

Het is vast een van de meest aparte reizen die je ooit zal maken: Antarctica. Vaar tussen de machtige ijsschotsen en spot pinguïns, zeehonden en grote zeezoogdieren. In 2014 is het 100 jaar geleden dat Ernest Shackleton het continent begon te verkennen. Een mooie gelegenheid om dit gebied ook zelf te ontdekken.

6. Mexico

Mexico heeft heel wat prachtige strandresorts, maar dat is niet de reden waarom het land nu in de top 10 vakantiebestemmingen staat. Reizen in het land werd heel wat aantrekkelijker dankzij nieuwe musea en attracties. De kunst is om hier snel van te profiteren voordat de prijzen stijgen.

7. Seychellen

Deze eilanden zijn niet langer alleen een bestemming voor superrijken… Dankzij de vele B&B’s en kleine hotels die er de laatste tijd verschenen en de goedkopere vliegtickets, is deze vakantiebestemming voor iedereen toegankelijk. Genieten van de stranden, het leven in het woud of onder de zeespiegel ontdekken, het is allemaal even prettig.

8. Macedonië

Macedonië verdient een plaats in de spotlights. Er valt namelijk heel wat te beleven. De hoofdstad Skopje werd de laatste jaren veel aantrekkelijker voor toeristen en ook andere toeristische sites – Ottomaanse steden, natuurgebieden, … – werden ontwikkeld.

9. Maleisië

Maleisië is dankzij de nieuwe terminal van de luchthaven bereikbaarder dan ooit. Verder zijn de prijzen sterk gedaald, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Luxe of avontuur, natuur of wellness, de keuze is erg ruim. Hiervoor verdient Maleisië zeker zijn plaats in de top 10 van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen dit jaar.

10. België

Je leest het goed: ook ons land staat dit jaar in de top 10 meest interessante vakantiebestemmingen. Een vakantie in eigen land is dan ook zeker de moeite. Bezoek Antwerpen, Gent, Brussel of Brugge eens als toerist en bewonder de vele tentoonstellingen naar aanleiding van 100 jaar Grote Oorlog.