caravan

De voordelen van een caravan: op roadtrip door België

Frans

Een caravan biedt je vrijheid en comfort. Je trekt erop uit met je eigen huisje en bepaalt zelf je reisritme. Lees er meer over en ontdek verrassende tussenstops voor een roadtrip door België.

Een caravan? Da’s een goed idee

Een caravan is praktisch: gewoon de deur openen en je hebt alles voorhanden. Geen gevecht met je tent of gesleur met kampeermateriaal, dus. Ook in de winter is heb je er een trouwe metgezel aan, want een caravan is beter geïsoleerd dan een tent. En als het totale gewicht onder de 3500 kilogram blijft, volstaat een rijbewijs B.

Wil je eerst uittesten of een caravan iets voor jou ding is? Huren kan ook.

Waar mag je parkeren en kamperen?

In België mag je je caravan op de openbare weg parkeren, net zoals personenauto’s, maar wel maximaal 24 uur aan een stuk. Let op: parkeren is geen synoniem voor kamperen. Dat laatste is niet toegestaan aan de kant van de weg en ook niet op een parkeerterrein. Zoek dus een leuke camping of geldige staanplaats uit.

Op roadtrip door België

Nood aan vakantie? Plan een roadtrip door België, mét je caravan. En vergeet onderweg deze verborgen parels niet te bezoeken.

  1. Natuurpark Viroin-Hermeton in Namen

In dit beschermd natuurgebied is het prachtig wandelen langs kloven, kalkheuvels en uitgestrekte weides. Vind een camping in de buurt en laat je verwonderen door de bijzondere fauna en flora.

  1. Lommelse Sahara

Wist je dat we ook in België een woestijn hebben? Dit zand- en duinengebied is zowel voor natuurliefhebbers, wandelaars als gezinnen de ideale tussenstop. Van hieruit kun je verder op ontdekking door de Limburgse Kempen.

  1. Oostkantons

Wie houdt van kunst en cultuur, zit goed in de Oostkantons. Je vindt er kastelen en burchten, en in het militair museum ‘Historical Center Baugnez 44’ in Malmedy herbeleef je het Ardennenoffensief. In Eupen kun je dan weer avant-gardekunst en industrieel erfgoed bewonderen.

Roadtrip zonder zorgen

Klaar om te vertrekken? Denk aan je autoverzekering. Bij Allianz vind je een autoverzekering op maat, met dekking in België of in heel Europa.